На «Ягодині» затримали чоловіка, який віз дівчину «в рабство»

На «Ягодині» затримали чоловіка, який віз дівчину «в рабство»
Чоловіка, якого підозрюють в торгівлі людьми, затримали під час проходження паспортного контролю в пункті пропуску «Ягодин».

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Зокрема, 19 серпня правоохоронці задокументували факт торгівлі людиною з метою трудової експлуатації. Встановлено, що двоє чоловіків примусили свою знайому працювати у Республіці Польща, а зароблені нею кошти відбирали.

Знаючи про уразливий соціальний стан дівчини – відсутність стабільного заробітку та хворобу матері, зловмисники створили умови матеріальної залежності від них, вимагаючи повернення їм неіснуючого боргу 40 тисяч гривень.

Коли постраждала була у повному розпачі, чоловіки змусили її виїхати на роботу до іншої країни. Вони оформили для неї документи для виїзду за кордон, при цьому задля контролю відібрали їх.

При проходженні паспортного контролю під час перетину пункту пропуску «Ягодин» у Волинській області одного із зловмисників, який супроводжував дівчину, затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Того ж дня іншого співучасника затримано на території Хмельниччини.

Під час обшуків у підозрюваних виявили та вилучили документи постраждалої, боргову розписку останньої та інші речові докази.

Наразі затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 149 та ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гондони. В ато их. . Окопи рити!!!
Відповісти
Останні новини
На «Ягодині» затримали чоловіка, який віз дівчину «в рабство»
21 серпень, 2017, 13:14