На ВолиньPost - розділи нової книги волинського журналіста

На ВолиньPost - розділи нової книги волинського журналіста
Журналіст Ігор Чуб розпочав публікацію окремих розділів своєї книги «Іларія, ілюзія» у розділі «Колонка автора» інтернет-видання ВолиньPost – усього, зі слів автора, він має намір опублікувати п’ять розділів.

Наразі у Колонці автора уже опублікована одна з частин книги – розділ «Емігрантка», де автор знайомить читача з окремими дійовими особами повісті. Одна з них – мешканка поліського села Волині, дитинство якої пройшло у Парагваї.

До речі, темі волинських емігрантів у Латинській Америці присвячена друга частина книги Ігоря Чуба, під назвою «Ілюзія». Автор розповів, що написана вона на основі реальних подій, взятих із щоденника волинянина, який мусив із сім’єю емігрувати до Парагваю.

Ігор Чуб так розповідає про ідею написати книгу:

«Іларію» я називаю містичним детективом, але сюжет заснований на реальних подіях.

…За роки свого газетярства я набув друзів ледь не у кожному волинському селі. Вони й поскаржилися мені на кріпацькі умови «роботи» в одному з господарств. Людям з «барського плеча» давали по 50 гривень, а між тим адміністрація знімала на свої потреби готівкою за рік не один мільйон доларів, попередньо взятих у багатьох банках в кредит під одну й ту ж заставу.

У «Віче-інформі» вийшла низка журналістських розслідувань про діяльність цих діячів. Згодом мені селяни переказали, що представниці адміністрації підприємства, котрі ще залишалися на волі, їздили до відомої в області ворожки. Їздили, аби та наворожила, щоб мені та Іванові Жучку, мешканцеві села, людині із загостреним відчуттям справедливості, котрий і допомагав мені у написанні журналістських розслідувань, було дуже зле.

Через півроку дід Іван та мій тато у страшних муках помирають від раку. Помирають майже одночасно.

Не вірю у силу ворожок − цей твір просто буде даниною пам`яті Іванові Жучку та моєму батьку.

За сюжетом журналіст знаходить ворожку, щоб помститися, але у її будинку зустрічає... юну дівчину Іларію, закохується і розуміє, що не може нашкодити її матері.

На деякий час ворожка їде в інше місто, а вони, виключивши мобільні телефони, влаштовують свою першу ніч. У ту ж ніч матері Іларії сниться страшний сон — наче з її дитиною сталася біда. Вона телефонує доньці — радіозв`язку немає. З жахливими думками ворожка сідає за кермо, щоб якомога швидше дістатися дому, але, перевищивши швидкість, гине у ДТП. Іларія розуміє, що коханий, виключивши телефони, непрямо винуватий у загибелі її матері.

За деякий час вони одружуються, у них народжується дитина. До міста приїздить однокласник журналіста, котрий наприкінці 90-х, прогорівши у бізнесі, змушений був змінити прізвище і, втікаючи від бандитів та кредиторів, назавжди залишити цю країну.

Друзі розговорилися, і виявилося, що це саме мати Іларії десяток з лишком років тому наворожила майбутньому емігрантові, що той може сміливо позичати величезна суми на розвиток свого бізнесу, і це саме матір Іларії він вважає винуватою у своїх бідах.

Емігрант досі ненавидить ворожку, хоч та вже й покійна. Кому ж він мститиметься? Невже Іларії, її доньці, дружині свого друга, матері щойно народженої дитини?»

До слова, рівно за три місяці до першої публікації розділу книги Ігоря Чуба на ВолиньPost - 10 вересня 2012 року в Ігоря Чуба виявили страшну хворобу - внутрішньо-мозкову пухлину скроневої ділянки головного мозку.

Зараз він проходить курс терапії у Рівненському онкодиспансері. Пухлина реально загрожує життю журналіста, тому Ігорю, як ніколи, потрібна допомога.

Рідні, колеги і друзі Ігоря Чуба звертаються до небайдужих людей, керівників підприємств, установ, організацій, господарств, благодійників та меценатів за допомогою. Тільки ваша вчасна підтримка допоможе вистояти, протриматися і жити далі журналісту Ігорю Чубу.

Гроші прохання переказувати на цей рахунок:

Отримувач: ПриватБанк
Назва банку: ПриватБанк
Номер рахунку: 29244825509100

МФО: 305299
ОКПО: 14360570

В призначенні платежу необхідно вказати: для поповнення на карту 4405885827601300
ІПН 3112603624
Кому: Бура Ірина Вікторівна.

Номер карти повинен вказуватися без пропусків, обов'язково вказувати ІПН та ПІБ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.