У День Незалежності на Волині відкрили пам’ятний знак Героя УПА

У День Незалежності на Волині відкрили пам’ятний знак Героя УПА
У День Незалежності України, 24 серпня, в селі Полонка Луцького району відкрили пам’ятний знак воякам УПА, загиблим у боях з російськими окупантами.

Про це повідомили у прес-службі Волинської «Свободи».

Пам’ятний знак Героям УПА, які загинули від рук російських окупантів, споруджено зусиллями місцевої громади за підтримки місцевих свободівців та Луцької районної ради. Він встановлений неподалік повстанської криївки, на місці останнього бою повстанців з кремлівськими енкаведистами 26 травня 1945 року.

На пам’ятній стелі загиблим героям значиться чотири прізвища: Дмитро Мельник (псевдо «Коваль»), Денис Семенюк (псевдо «Ярина»), Микола Щегельський (псевдо «Дніпро») та Дмитро Щегельський (чотовий боївки СБ «Коваля»).

Освячення пам’ятного знаку здійснили священики УПЦ Київського патріархату на чолі з благочинним Луцького району отцем Володимиром. У заході узяли участь представники місцевої та районної влад, Українського козацтва, громадські активісти. З історичною довідкою про боротьбу та звитягу місцевих осередків ОУН та УПА присутніх ознайомив місцевий історик і краєзнавець, директор Гіркополківської ЗОШ Василь Мацялко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПА, Полонка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У День Незалежності на Волині відкрили пам’ятний знак Героя УПА
25 серпень, 2017, 10:07