Оприлюднили відео затримання шпигунів Північної Кореї в Україні

Оприлюднили відео затримання шпигунів Північної Кореї в Україні
Американський телеканал CNN оприлюднив відео з затриманням українськими спецслужбами у липні 2011 року північнокорейських шпигунів, які намагалися заволодіти інформацією про ракетні технології.

На опублікованих кадрах видно, як двоє людей азіатської зовнішності роблять в гаражі знімки документації, що лежить на столі, - пише Новое Время.

При цьому папери, які фотографували шпигуни, насправді були підробленими, і все це було частиною спецоперації СБУ.

Як зазначається, відео було передано журналістам Службою безпеки України, щоб розвіяти твердження, що Київ нібито співпрацював з північнокорейським режимом, надаючи йому свої ракетні технології.



Крім того, в спецслужбі також додали, що у 2015 з країни було вислано ще одного громадянина Північної Кореї, який сприяв шпигунської діяльності КНДР на території нашої держави.

Нагадаємо, 14 серпня The New York Times з посиланням на дані фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Еллемана озвучила припущення, що успіх Північної Кореї в випробуваннях міжконтинентальних балістичних ракет може бути пов'язаний з купівлею на чорному ринку потужних ракетних двигунів, можливо, з українського заводу Південмаш, історично пов'язаного з російською ядерною програмою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.