Черги на Ягодині: що треба знати перевізникам та пасажирам

Черги на Ягодині: що треба знати перевізникам та пасажирам
Волинська митниця ДФС надала роз’яснення перевізникам та пасажирам щодо черг на Ягодині.

Про це йдеться на сайті ДФС у Волинській області.

"Черги в пунктах пропуску для автомобільного сполучення носять не систематичний, а стихійний характер і зазвичай виникають напередодні та у вихідні дні, адже у країнах Євросоюзу розвантаження (завантаження) товарів здійснюється у робочі дні тижня", - кажуть на митниці.

"Плануючи свій маршрут та його графік, необхідно враховувати цей фактор. Можна заздалегідь поцікавитись станом під’їзних шляхів до пунктів пропуску за допомогою інтерактивної мапи на офіційних сайтах Держприкордонслужби або Волинської облдержадміністрації".

Чому мапа розміщена на сайті Держприкордонслужби?

"Митний контроль товарів, транспортних засобів у пункті пропуску здійснюється відповідно до Типової технологічної схеми, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2012 року №451 у зоні митного контролю, створеній безпосередньо у пункті пропуску, по мірі в’їзду у неї транспортних засобів та подання документів до митного контролю. Відповідно до Технологічної схеми для міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення “Ягодин”, наприклад, контроль за додержанням режиму у пункті пропуску здійснюється посадовими особами відділу прикордонної служби “Рівне” (наказ Луцького прикордонного загону від 20.05.2016 № 98-ОД). Тобто, саме прикордонники слідкують за правомірністю в’їзду (прибуття), тимчасового перебування, пересування, виїзду (вибуття) з пункту пропуску усіх категорій осіб, типів транспортних засобів, вантажів та товарів. А пост митника - завжди на фініші вашого очікування перетину кордону".

Хто ще несе відповідальність за порядок на під’їзних шляхах до зони митного контролю?


"На сьогодні громадський порядок на під’їзному шляху до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Ягодин” контролюється Національною поліцією України, зокрема її підрозділами у Волинській області, а облаштування сервісної інфраструктури є завданням місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування".

Що робити, якщо черга довга і її хвіст - далеко до зони митного контролю?

"Транспортні засоби пропускаються через державний кордон в порядку черги, по мірі їх прибуття в пункт пропуску. Однак, позачергово пропускаються: важкохворі люди, діти (віком до 2-х років); транспортні засоби, які прямують на підставі документів Червоного Хреста; організовані групи дітей; спеціальні поштові машини. Першочергово пропускаються: автобуси, що здійснюють регулярні перевезення пасажирів, а також організованих туристичних груп; автотранспорт з: товарами, необхідними для подолання наслідків стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій; що перевозить товари, які мають обмежений строк чи особливий режим зберігання, живих тварин; що перевозить органи та інші анатомічні матеріали людини для потреб трансплантації; що перевозить радіоактивні матеріали, фото-, аудіо- і відеоматеріали для засобів масової інформації; військові команди та вантажі; рятувальні та аварійні команди; що перевозить гуманітарну та технічну допомогу, яка слідує за процедурою міжнародних дорожніх перевезень (МДП); а також особи, що прямують за засвідченими у встановленому порядку телеграмами у зв’язку зі смертю, важкою хворобою близьких родичів".

"Якщо ви чи ваш вантаж належите до однієї з таких категорій – сповістіть про це посадових осіб Національної поліції чи Держприкордонслужби, залежно від довжини черги до зони митного контролю".

Як позбутись черг на перетин Державного кордону і здійснення митних формальностей?

"Слід врахувати, що наявна інфраструктура митних постів Волинської області в західному напрямку, а саме – мостове сполучення через річку Західний Буг - утруднює в’їзд транспортних засобів в пункт пропуску, так як на мосту всі автомобілі, незалежно від вибору смуги руху для перетину кордону, перебувають в одній черзі. Пропускна здатність мосту об’єктивно обмежена її технічними характеристиками і може бути розширена виключно за рахунок будівництва додаткових мостів в існуючих чи новостворених пунктах пропуску через Державний кордон України".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Черги на Ягодині: що треба знати перевізникам та пасажирам
30 серпень, 2017, 20:23