У Польщі викрили групу наркоторговців, яка діяла у 4 країнах-сусідах

У Польщі викрили групу наркоторговців, яка діяла у 4 країнах-сусідах
Міжнародна злочинна група займалася виготовленням і продажом метамфетаміну в Польщі, Чехії, Словаччині та Україні.

Про це пише monitor-press.info.

Центральне слідче бюро поліції знешкодило міжнародну банду, пов'язану з виготовленням та обігом наркотиків, зокрема метамфетаміну. Злочинна група діяла на терені Польщі, України, Словаччини та Чехії.

У результаті дій Центрального слідчого бюро поліції в Жешуві, працівників Бєщадського відділу Прикордонної служби та спецслужб Чехії, Словаччини, України, а також Європолу затримали 44 особи, ліквідували 3 нарколабораторії з виготовлення метамфетаміну та плантації марихуани.

Як повідомила речниця Центрального слідчого бюро поліції Івона Юркевич, незаконну діяльність починали на Підкарпатті, де отримували ліки з псевдоефедрином. «Ліки виводили з аптек та аптечних пунктів.

Кожний чек свідчив про продаж одного упакування медпрепаратів.

Насправді ці препарати отримували в оптових кількостях «кур’єри». Потім таблетки фасували в блістерні упаковки й доставляли безпосередньо декільком лабораторіям із виготовлення метамфетаміну. Потім препарати розвозили по сусідніх країнах», – повідомила вона.

У результаті дій працівників різних правоохоронних органів на терені Польщі затримали 23 особи, з яких арештували 19 осіб. Вилучили понад 200 тис. упакувань препаратів і приблизно 100 кг самих таблеток.

Окрім того, слідчі вилучили 1,2 млн злотих готівкою та автівки вартість приблизно 400 тис. злотих. Рішенням прокурора заблоковані банківські рахунки на суму приблизно 5 млн злотих.

Ще 8 осіб затримали в Чехії. Їх підозрюють в організації злочинної діяльності та виготовленні наркотиків. Чеські та словацькі спецслужби ліквідували в Чехії дві лабораторії з виготовлення метамфетаміну та плантації марихуани. У Словаччині затримали 7 осіб, підозрюваних в участі в організованій злочинній групі, торгівлі прекурсорами та наркотиками.

Своєю чергою, в Україні місцеві спецслужби, використовуючи отриману інформацію від перемишльського Центрального слідчого бюро поліції, ліквідували лабораторію з виготовлення метамфетаміну і затримали 6 осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Польщі викрили групу наркоторговців, яка діяла у 4 країнах-сусідах
06 вересень, 2017, 13:11