Пістолети, ножі, набої: на Волині вилучили зброю

Пістолети, ножі, набої: на Волині вилучили зброю
У Нововолинську в рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» у 29-річного місцевого жителя поліцейські вилучили сім пістолетів, пневматичну гвинтівку, мисливські ножі та набої.

За фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України, - інформує сектор комунікації поліції Волинської області.

Зброю та набої вилучили під час проведення санкціонованого обшуку. У помешканні волинянина правоохоронці знайшли, зокрема, п’ять револьверів калібру 4,5 мм, два пістолети калібру 9 мм, пневматичну рушницю, два мисливських ножі та 12 набої калібру 9 мм.

Окрім цього, у 25-річного жителя Любомльського району поліцейські вилучили двадцять п’ять патронів калібру 5,45 мм., п’ять патронів до нарізної зброї калібру 7,62 мм., один запал та корпус гранати «Ф1», а у 50-річного жителя Ратнівського району - понад 300 г пороху.
Усе вилучене направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліція вкотре звертає увагу громадян, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність.

Зокрема, санкція статті 263 Кримінального кодексу України, передбачає позбавлення волі на строк до семи років.

У випадку добровільної здачі зброї в органи та підрозділи поліції громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пістолети, ножі, набої: на Волині вилучили зброю
27 вересень, 2017, 11:53