Волинський суд захистив журналіста, якого «відфутболила» райрада

Волинський суд захистив журналіста, якого «відфутболила» райрада
Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав неправомірними дії Камінь-Каширської районної ради, яка у відповіді на запит журналіста Нестора Ліпича повідомила, що запитувану інформацію можна знайти на сайті ради.

Також суд зобов’язав раду надати журналістові відповідь протягом 5 робочих днів і відшкодувати судовий збір, - пише "Доступ до правди".

Запитувач просив надати інформацію про витрати на ремонт сесійної зали в адміністративному приміщенні Камінь-Каширської районної ради, на що конкретно було витрачено кошти та долучити до відповіді документи.

Натомість від райради він отримав лист із повідомленням, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua..

«Відповідачем на надано суду належних та допустимих доказів виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме надання відповіді на запит позивача, оскільки лист, яким Камінь-Каширська районна рада повідомила запитувача, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua не є належною відповіддю на запит», - ідеться у постанові суду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський суд захистив журналіста, якого «відфутболила» райрада
25 жовтень, 2017, 09:27