На Волині викрили схему ухиляння від сплати митних платежів

На Волині викрили схему ухиляння від сплати митних платежів
Волинські правоохоронці в рамках операції "Рубіж-2017" ліквідували центр мінімізації митних платежів.

Про це інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Ліквідували «Центр мінімізації митних платежів», що діяв з ініціативи організованої групи осіб та київських суб’єктів господарювання, які ухилялися від сплати митних платежів що в подальшому призвело до заниження сум сплачених податків підприємствами-вигоданабувачами, зареєстрованими в різних регіонах України.

Вказану протиправну схему вдалося припинити завдяки зусиллям співробітників податкової міліції Волині спільно з прокуратурою області.

Встановлено, що посадові особи одного з київських підприємств, протягом 2017 року систематично здійснювали імпорт покриття для підлоги, комплектуючих та інших матеріалів, використовуючи реквізити недіючої компанії-нерезидента з Великої Британії, діяльність якої припинено ще в 2016 року.

При цьому, в ході митного оформлення використовувалися документи, що містили недостовірні відомості про вартість товарів, в результаті чого занижувалася їх фактична та митна вартість. В подальшому, імпортовані товари реалізовувалися в адресу ряду СГД України за заниженими цінами, в тому числі за не обліковану готівку.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів, спрямованих на документування злочинної діяльності фігурантів кримінального провадження за місцями фактичного зберігання документів та імпортованих ТМЦ проведено 4 обшуки, за результатами яких вилучено близько 150 тонн товарно-матеріальних цінностей, а саме покриття для підлоги та комплектуючі європейського виробництва, орієнтовною вартістю понад 10 мільйонів гривень.

Крім того, вилучили комп’ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, інвойси з печатками нерезидентів, виготовлених на комп’ютерній техніці, товарно-супровідні документи, документи пов’язані з реалізацією імпортованих ТМЦ за готівку, печатки та штампи підприємства, банківські картки, незаповнені квитанції та бланки, не обліковані готівкові кошти в сумі 94,6 тисячі гривень, що мають відношення до кримінального провадження як доказова база злочинної діяльності фігурантів.

На підставі ухвали Луцького міськрайонного суду на всі вилучені товари та цінності наклали арешт. Слідство триває.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині викрили схему ухиляння від сплати митних платежів
25 жовтень, 2017, 11:06