Зеленський вимагає у лідерів світу допомогти звільнити з полону мера Мелітополя

Зеленський вимагає у лідерів світу допомогти звільнити з полону мера Мелітополя
Президент Володимир Зеленський намагається за допомогою світових лідерів звільнити захопленого у полон росіянами мера Мелітополя Івана Федорова (на фото).

Про це він сказав у своєму відеозверненні 12 березня.

Президент зауважив, що сьогодні, 12 березня, від самого ранку в назавжди українському Мелітополі зібралися люди на акцію протесту проти російських військ, проти намагань поставити місто на коліна.

"Понад три тисячі людей на площі. Почуйте, будь ласка, у Москві. Якщо у Мелітополі проти окупантів виходять три тисячі людей, то скільки має бути у вас проти війни, щоб було по-чесному.

Учора окупанти захопили в полон мера Мелітополя Івана Федорова. Громада міста вимагає його звільнення, і це важливо. Я вдячний кожному мелітопольцю за цей спротив. Окупанти повинні бачити, що вони чужі на усій нашій землі і ніколи не будуть прийняті.

Впродовж ночі і сьогодні постійно говоримо з міжнародними партнерами про цю ситуацію з нашим міським головою. Вимога проста – негайно звільнити його з полону.

Ми звертаємося до усіх лідерів світу, які говорять з Москвою – Франція, Німеччина, Ізраїль та інші",- сказав Зеленський.

За словами президента, мер уособлює всю мелітопольську громаду, яка зараз бореться проти окупантів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.