Ліверпуль прийме «Євробачення» у 2023 році

Ліверпуль прийме «Євробачення» у 2023 році
Британське місто Ліверпуль вибороло право прийняти «Євробачення» у 2023 році. Велика Британія загалом вперше за останні 25 років проведе цей пісенний конкурс.

Про це пише Громадське з посиланням на BBC.

Ліверпуль обіграв Глазго у праві проводити конкурс. Офіційні особи міста заявили, що захід на 11-тисячній арені M&S Bank Arena буде проведено «від імені України».

Глазго був фаворитом букмекерів, але тепер Ліверпуль може очікувати тисячі відвідувачів у травні 2023 року. Цього року шоу у прямому ефірі дивилися близько 160 мільйонів телеглядачів у всьому світі.

У минулому Велика Британія приймала «Євробачення» вісім разів, востаннє в Бірмінгемі 1998 року. Але у 2023 році конкурс вперше пройде у Ліверпулі.

Що передувало?

Український гурт Kalush Orchestra переміг на «Євробаченні-2022», тож наступний пісенний конкурс мав відбутися в Україні. Проте Європейська мовна спілка (EBU) вирішила, що конкурс-2023 пройде у Великій Британії, яка цьогоріч посіла друге місце. В Україні Євробачення не відбудеться через повномасштабну війну.

Наступний конкурс проходитиме від імені України, також в України залишається місце у фіналі. Крім того, представники «Суспільного мовлення» співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи шоу під час «Євробачення-2023».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.