Білоруські пропагандисти збрехали про підпал церкви на Волині

Білоруські пропагандисти збрехали про підпал церкви на Волині
На білоруському каналі «ОТН» («Загальнонаціональне телебачення») поширили фейк про підпал церкви у селі Овадне на Волині. За словами пропагандистів, храм підпалили через нібито небажання його настоятеля переходити у «Київський патріархат».

Днем раніше такий же фейк про пожежу у церкві на Волині із наративом про нібито «унічтаженіє праваславія на Украінє» поширили і кремлівські пропагандистські ресурси.

Тож, білоруське пролукашенківське видання лише виконало вказівку із дублювання у себе цієї фейкової інформації. Щоправда – без посилання на російські ЗМІ. Посилаються натомість на якихось «мєсних житєлєй».



Ця інформація – фейк.

Як повідомляє 12 канал , і рятувальники, і місцева влада спростували інформацію про пожежу. В обласному управлінні ДСНС журналістів запевнили, що такої пожежі в них не зареєстровано, а голова Оваднівської громади Сергій Панасевич заявив, що із храмами на території громади все добре, а на відео – не їхня церква.

Публікація створена у межах проєкту «Посилення роботи медіа у боротьбі з ворожими наративами та інформаційними вкидами на території прикордонної із Білоруссю Волині», який реалізовує ГО «Інформація в чистому вигляді» у партнерстві з інформаційним агентством ВолиньPost за фінансової підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла.

Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Інформація в чистому вигляді» і не обов’язково відображає позицію Чорноморського Фонду регіонального співробітництва – проєкту Німецького фонду Маршалла.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фейк, пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.