Новорічні знижки від Центральної виборчої комісії

Новорічні знижки від Центральної виборчої комісії
Україну засипало снігом. Ймовірно, снігом притрусило також чиюсь пильність, а може й совість у Центральній виборчій комісії. А, можливо, калькулятори від морозу працюють гірше?

«Знижки до 50%», «Купуй дві речі за ціною однієї!», «Скандальний розпродаж!» - такі й інші заклики можемо читати в закордонних маркетах за декілька тижнів до католицького Різдва. Початок різдвяних знижок для західних шопоголіків не менше свято, аніж саме Рождество. В передчутті феєричних дисконтів нерідко гинуть люди під ногами магазинних фанатиків.

Поступово мода на новорічні знижки доходить й до України. Але беззаперечною особливістю таких різдвяних розпродажів є те, що участь у них беруть не лише супермаркети, торгові центри та бутіки, але й… органи влади! Як інакше можна пояснити той факт, що за два тижні вартість фактичних витрат на копіювання та друк публічної інформації у Центральній виборчій комісії знизилося з 413 до 82 гривень?

Отож, про все по черзі. 20 листопада до Центральної виборчої комісії був надісланий інформаційний запит щодо надання копії консолідованих звітів про використання коштів кандидатів-мажоритарників у 19-23 округах (Волинська область). За три дні надійшла відповідь про те, що зазначені звіти у Центральній виборчій комісії є лише у паперовому вигляді. Тому ЦВК запропонувало як відповідь надіслати копії фінансових звітів про надходження і використання коштів виборчих фондів кандидатів поштовим зв’язком.

Оскільки запитувана інформація передбачала використання понад 10 листків паперу, то ЦВК запропонувало відшкодувати фактичні витрати на копіювання та друк у межах норм, які встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Аби відшкодувати копіювання 74 аркушів, ЦВК запропонувало заплатити 413,66 гривень.

Така відповідь відверто здивувала, а тому 5 грудня було направлено ще один запит у ЦВК, аналогічний за своєю суттю до попереднього. Проте цього разу просили надати вже не копії документів, а «інформацію» із зазначенням статті витрат із виборчих фондів кожного депутата у п’яти волинських округах. І, о диво!

10 грудня виявилося, що потрібно скопіювати вже не 74, а лише 73 аркуші. Ну й і вартість знизилася суттєво – до 82,49 грн. Цілих 80 відсотків знижки!

Солідний передноворічний дисконт! :)



P.S. Ми поцікавилися у ЦВК чому вони так стрімко змінювали ціну. На що у комісії відповіли, що на початку врахували не лише звіти, а й пояснювальні записки та розшифровки надані кандидатами до звітів. Щоправда, у первинній відповіді про це ані слова.



P.S.S. Згідно з чинними розцінками, розміщеними на сайті ЦВК, копіювання або друк копій документів формату А4 та меншого розміру (в тому числі двосторонній друк) вартуватиме 0,1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати за виготовлення однієї сторінки.

Андрій ЛУЧИК, Тетяна ГРІШИНА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
Новорічні знижки від Центральної виборчої комісії
19 грудень, 2012, 09:12
Райцентр у фото. Турійськ
11 грудень, 2012, 11:23