Зарплата бюджетникам Луцька у 2013 році передбачена лише на 11 місяців

Зарплата бюджетникам Луцька у 2013 році передбачена лише на 11 місяців
У прийдешньому році видатків міського бюджету для виплати зарплати бюджетним організаціям міста вистачить лише на 11 місяців.

Такий бюджет рекомендував 26 грудня ухвалити міській раді виконком.

Зі слів начальника управління фінансів та бюджету Лілії Єлової, загальний обсяг доходів становить за підрахунками управління 867 мільйонів 514 тисяч гривень. А обсяг видатків – 834,5 мільйонів гривень.

У бюджеті передбачене погашення муніципальних позик (20 мільйонів гривень) та середньострокових позик попередніх років (13 мільйонів гривень). Перший транс муніципальної позики треба буде зробити вже у квітні 2013 року.

Їх виплачуватимуть за рахунок бюджету розвитку, який передбачають у розмірі 37,9 мільйонів гривень. Гроші з бюджету розвитку також планують направити для ремонту житлового фонду, добудови міської лікарні.

Окрім цього, за пропозицією міського голови Миколи Романюка, планується передбачити 1 мільйон гривень для придбання грейдера для прибирання міста. 300 тисяч гривень планується передбачити на перевезення дітей на оздоровлення у Буковель.

Оздоровлюватися ж діти будуть за кошти спонсорів. Також 200 тисяч необхідні для забезпечення 15 дітей, які потребують закупівлі медикаментів на суму у 30 тисяч гривень. 56,6% видатків спрямовуватиметься на заклади освіти, а 22,5% - на охорону здоров’я. Загалом на захищені статті видатків передбачено 94,2 мільйона гривень.

У сфері освіти також передбачили 4 мільйони на утримання нового садочка, а фінансування машин швидкої допомоги з 2013 року буде здійснюватися за рахунок субвенції з обласного бюджету у розмірі 13,5 мільйонів гривень.

«Враховуючи обмежений фінансовий ресурс в бюджеті міста, потреби на енергоносії передбачені у сумі 95%, заробітна плата в середньому забезпечена на 11 місяців», - зазначила Ліля Єлова.

«Будемо працювати, аби бюджетна сфера фінансувалася так, як належить. Дійсно не вистачає коштів на освіту, охорону здоров’я, культуру, спорт, терцентри. Ми готуємося проект рішення про звернення до КабМіну з відповідними розрахунками. В цьому році заробітну плату ми виплатили повністю з усіма надбавками. Інша справа, що нам не вистачило на енергоносії і прийдеться розраховуватися у наступному році», - зазначив міський голова Микола Романюк.

Заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що проблема полягає в тому, що фінансування дошкільної освіти практично повністю перекладене на міський бюджет. Крім того, держава збільшує функції органів місцевого самоврядування та соціального забезпечення, але не підтримує їх фінансово.

Втім, як підкреслив віце-мер, бюджет приймати варто, оскільки проблеми існують кожного року і їх будуть вирішувати в оперативному режимі протягом 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що бюджетникам жити треба? Дивні такі, нащо їм ті гроші? Тільки вам треба...,а їм ні...,хай за просто так ходять на роботу лікують чи вчать вас... не буду писати кого,бо без мату тут не обійтися!!!
Відповісти
Останні новини
Зарплата бюджетникам Луцька у 2013 році передбачена лише на 11 місяців
26 грудень, 2012, 13:45