Волинському чиновнику за хабар «світить» штраф, а не тюрма

Волинському чиновнику за хабар «світить» штраф, а не тюрма
Екс-заступнику голови Ківерцівської РДА Сергієві Третяку і його дружині, депутату Ківерцівської районної ради, Тетяні Третяк, яких торік спіймали на хабарі, пом'якшили обвинувачення.

Про це стало відомо під час судового засідання, що відбулося 31 жовтня у Луцькому міськрайонному суді, - повідомляє Сила правди у Facebook.

Раніше подружжю інкримінували частину 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку 2016 року Сергій Третяк вимагав і отримав неправомірну вигоду розміром 40 тисяч гривень за сприяння у наданні переваги підприємцю-учаснику тендерних торгів. Йшлося про закупівлю пального для Ківерцівського відділу освіти. Хабар бізнесмен передавав через дружину посадовця, тож, Тетяна Третяк проходить по справі як співучасник.

У минулому судовому засіданні прокурор Олександр Ліпко попросив перерву для зміни обвинувачення. А 31 жовтня під час чергового засідання у справі він оприлюднив його зміст.

Отже, тепер екс-посадовцю і його дружині інкримінують частину 2 статті 369 зі значком 2. А це означає, що пара може відбутися штрафом у розмірі від 750 до 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Під час судового розгляду прокурор встановив, що Сергій Третяк не проводив і не брав безпосередньої участі у тендері на придбання пального. Членами тендерного комітету були його підопічні з відділу освіти. А, отже, він не мав безпосереднього впливу на результати торгів, впливав тільки через підопічних.

Наступне судове засідання у справі Третяків заплановане на 4 грудня о 10.00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То це прокуратурі треба було 2 роки щоб вияснити що він не проводив тендер? Не смішіть людей! Заказуха 100 процентів. Комусь помішав....
Відповісти
Членами тендерного комітету були його підопічні з відділу освіти.


Звичайно він нічого не знає і ніхто канешно не виноватий...вкрали 40тисяч в держави і штрав 700гривнів.
Це не країна, а цирк на дроті. Як нас ще хтось якісь кредити дає???
Відповісти
Ви що читати не вмієте: не впливав, бо тендерний комітет не залежна структура, на яку не має вплив РДА, половину членів тендерного комітету, навіть не є держ.службовцями, то який вплив???? Дійсно комусь помішав!!!
Відповісти
Давайте не будемо вести дурну мову і починати когось топити в лайні. По-перше, якщо за 2 роки прокуратура змінила статтю на штраф, то це означає про дуже погано підготовлену підстава зі сторони "когось", по -друге от ці "хтось" як мають себе зараз почувати? вдумайтесь. Ці дві костомашки стали поперек горла "когось" і ой подеруть горло. Влада злила сильних людей.
Відповісти
Бос не має впливу на своїх підопічних?))))) не смішить мої підштанікі!! Просто відкупився це ж очевидно. А тянули 2 рокі що б замялось.....
Відповісти
Останні новини
Волинському чиновнику за хабар «світить» штраф, а не тюрма
01 листопад, 2017, 23:17