У Луцьку анонсували «Сусідську варту»

У Луцьку анонсували «Сусідську варту»
Експерти розробили паспорт безпеки Луцька та обговорили його з правоохоронцями і активними мешканцями міста.

Про це повідомили в управлінні патрульної поліції в Луцьку.

Впродовж 8 місяців Громадська організація «Центр зростання громад» реалізує ініціативу «Впровадження паспорту безпеки міста Луцьк як ефективного способу запобігання злочинності». Її метою є розробити та впровадити паспорт безпеки в Луцьку заради підвищення безпеки в місті та допомоги у проведенні превентивної діяльності правоохоронними органами.

Під час прес-конференції сьогодні, 2 листопада, експерт Олена Матвійчук повідомила: «Для того, щоб чіткіше розуміти, які є небезпечні ділянки в місті Луцьку, а також, як саме і в чому мешканці вбачають небезпеку для себе, проведено опитування, яке тривало з квітня до травня 2017 року. Опісля цього сформовано паспорти безпеки окремих ділянок патрулювання, які нададуть можливість патрульним та дільничним офіцерам поліції ефективніше виконувати свої професійні обов’язки. Всього участь в опитуванні взяли близько 600 жителів Луцька».

На думку виконавчого директора ГО «Експертний центр з прав людини» Юрія Бєлоусова, варто посили патрулювання в таких місцях, підвищити рівень розкриття злочинів, залучати громаду якомога ширше до заходів з охорони публічної безпеки. Бєлоусов наголосив на необхідності активної роз’яснювальної роботи серед населення, зокрема, щоб люди своєчасно інформували поліцію про правопорушення та підозри злочинів і вміли себе захистити в разі потреби.

Інші присутні висловили думку, що варто більше розповідати про позитивні результати роботи поліції, щоб люди розуміли, що про них піклуються.

Заступник начальника УПП у Луцьку Роман Буховець повідомив, що всі вказані в результатах опитування потенційно небезпечні місця полісмени знають та по можливості здійснюють там превентивні заходи, заїжджають туди, посилено патрулюють. «Разом з тим, є численні випадки недбайливого ставлення до свого майна, особистих речей. До того ж, органи місцевого самоврядування часто додають роботи поліції, погоджуючи окремим закладам цілодобовий режим роботи. Вся інформація постійно доноситься особовому складу на нарадах командирів рот, ми все це щотижня обговорюємо та максимально залучаємо до посиленого несення служби», - наголосив Роман Буховець.

Про напрацювання в сфері зв’язків з громадськістю розповіла інспектор Ольга Шмігель, анонсувавши кілька проектів, які зовсім скоро стартують у нашому місті, зокрема, це створення комунікаційних майданчики на теми безпеки та проект «Сусідська варта», який матиме на меті навчити громадян більше самим дбати про особисту безпеку, зокрема, в своїх ОСББ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку анонсували «Сусідську варту»
02 листопад, 2017, 22:08