На Волині медики врятували чоловіка, в якого стався інфаркт

На Волині медики врятували чоловіка, в якого стався інфаркт
Волинські медики доправили до Луцька чоловіка з інфарктом, який знаходився за 80 кілометрів від обласного центру.

Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

До диспетчерської центру ЕМД о 12:34 надійшов виклик (виклик № 13508) із одного з міст області. Чоловік 1955 р.н. скаржився на пекучий, стискуючий біль в епігастрії, який віддавав в ліве і частково в праве плече.

Фельдшер бригади ЕМД, прибувши на місце з’ясував, що болі у чоловіка з’явилися раптово, після фізичних навантажень. Медик зняв електрокардіограму і негайно відправив її в консультативний телеметричний пост Центральної диспетчерської ЕМД у м. Луцьку, де лікар-консультант діагностувала гострий інфаркт міокарду.

Старший лікар спільно з лікарем-консультантом, враховуючи стан хворого та відсутність протипоказів, прийняли рішення терміново госпіталізувати важкохворого до реперфузійного центру в м. Луцьку (відстань до якого понад 80 км.).

З огляду на можливий тривалий час транспортування, йому було запропоновано ввести препарат «Металізе», який розчиняє причину інфаркту – тромб в артерії.

Для проведення цієї маніпуляції назустріч фельдшерській бригаді районного відділення ЕМД виїхала лікарська бригада з м. Луцька.

Бригади ЕМД зустрілися в одному з сіл, за 49 км від обласного центру.

Переклавши хворого у свій автомобіль, лікар медицини невідкладних станів в кареті швидкої допомоги успішно провів тромболізис.

При повторному ЕКГ-дослідженні у пацієнта встановлено позитивну динаміку, зник больовий синдром. Хворого доставили в ЛМКЛ для подальших обстежень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інфаркт, ЕМД
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.