Тендерний скандал навколо каналізації у Світязі набирає обертів

Тендерний скандал навколо каналізації у Світязі набирає обертів
Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів та депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар вважає, що «провал» тендеру на каналізування села Світязь свідчить про абсолютну некомпетентність органів місцевого самоврядування.

Про це пише «Волинь24».

Нагадаємо, тендерний комітет Світязької сільської ради відмовив переможцю тендеру з будівництва очисних споруд у селі Світязь вартістю 4, 6 мільйона гривень.

Світязький сільський голова Микола Цвид пояснив це тим, що потенційний переможець нібито не має достатньо працівників та техніки.

Натомість голова Шацької РДА Василь Голядинець заявив, що таким чином Світязь втратив майже п’ять мільйонів гривень, хоча причини – несерйозні. Зокрема, одна з причин відмови, яку надали у сільській раді, – відсутність у підприємства 28 кілограм клейової суміші.

Такої ж думки й заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар, який допомагав з виділенням 4,6 мільйона гривень на будівництво каналізації.

«Це один з тих прикрих випадків, коли представники органів місцевого самоврядування абсолютно неякісно роблять свою роботу і не відповідають займаній посаді. Процедура отримання державних коштів дуже і дуже складна. Над цим працювали довго різні люди і структури, але тепер це все марно. Щоб так повестись і втратити величезну суму грошей, треба або зовсім не відповідати посаді, яку займаєш, або свідомо не залучати грошей на розвиток громади», - наголосив посадовець.

З його слів, керівництво села Світязь не розуміє своїх функцій та не вміє розпоряджатись повноваженнями, які надала громада і держава.

«І ця ситуація пов’язана не з однією окремо взятою громадою, а з національним надбанням. Нам з колегами довелось пройти серйозну процедуру для того, щоб кошти були відправлені саме на каналізування Світязю. Ми намагаємось зробити наші озера чистішими, навести порядок в курортній зоні, але сільський голова ні разу не брав участі в перемовинах, не зробив жодного кроку назустріч», - додав Володимир Бондар.

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів, в структурі якого якраз перебуває Шацький національний природний парк, вважає, що Світязь втратив шанс збудувати каналізацію державним коштом і навряд чи знову його отримає за цього керівництва громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цвиду "роблять ноги".Таке життя.
Відповісти
Останні новини
Тендерний скандал навколо каналізації у Світязі набирає обертів
21 листопад, 2017, 01:43