Луцьком пройшла хода до Дня Гідності та Свободи. ФОТО

Луцьком пройшла хода до Дня Гідності та Свободи. ФОТО
У Луцьку відзначили День Гідності та Свободи громадською ходою та покладанням квітів до фотостенду Героїв Небесної Сотні та загиблих за єдність України. Декілька сотень людей прийшли на Театральний майдан міста, аби віддати шану полеглим героям.

Захід відбувся у вівторок, 21 листопада. Розпочали його громадською ходою, що стартувала від Луцького базового медичного коледжу. Військовослужбовці, волонтери, представники влади та небайдужі жителі міста пройшлися вулицею Лесі Українки до Театрального майдану.

Біля фотостенду Героїв Небесної Сотні та загиблих за єдність України представники духовенства відправили панахиду за упокій загиблих.

«Сьогодні ми відгукнулися на заклик Героя Небесної сотні Устима Голоднюка, який казав: «Тримайте, бо падає небо». Я вважаю, що сьогодні на цю площу вийшли ті, хто готовий тримати небо. І дякувати Богу, що вони є. Сьогодні ми зібрались, щоб вклонитись перед їхнім подвигом. Сьогодні тут і представники влади, і майбутні захисники правопорядку України. Сюди прийшли просто небайдужі люди. Сьогодні нас єднає те небо, яке тримало і тримає Небесна сотня. Хай Господь допоможе нам і в подальшому зробити це небо світлим, якого прагнули вони. Зробити це небо дійсно, яке єднається голубизною свого світла із жовтими полями нашого краю. Віримо і молимось, що так і буде. Тому що минуле наше орошене кров’ю тих, перед лицем кого ми сьогодні вклоняємось», - звернувся до присутніх Михайло Бучак.

Опісля молитви лучани поклали квіти до до фотостенду Героїв Небесної Сотні та загиблих за єдність України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьком пройшла хода до Дня Гідності та Свободи. ФОТО
21 листопад, 2017, 17:26