700 тисяч на 7 дерев: вартість прикрас новорічних ялинок Луцька

700 тисяч на 7 дерев: вартість прикрас новорічних ялинок Луцька
У Луцьку на прикрашання гірляндами та іграшками семи ялинок за бюджетні гроші запланували суму 183 567, 91 грн. На освітлення «зелених красунь» виділено 500 тисяч гривень комунальному підприємству «ЛЕТП – Луцьксвітло».

Про це вдалося дізнатися із відповіді на інформаційний запит до Луцької міської ради, - пише «Ні корупції!».

Раніше на засіданні бюджетної комісії Луцькради планували, що треба буде витратити на прикрашання ялинок міста орієнтовно 600 тисяч гривень. Однак сума виявилася більшою.

У відповіді на запит зазначили, що витрати запланували на прикрашання трьох ялинок на Театральному майдані, однієї ялинки біля приміщення Луцької міської ради, ще одну вирішили прикрасити у районі ДПЗ на Бульварі Дружби народів біля приміщення ЖКП №2, одну ялинку біля дитячого ігрового містечка і ще одну на перетині проспекту Молоді-Відродження. Також ялинки ввечері освітлюватимуться гірляндами на проспекті Волі на пішохідному переході біля Центрального універмагу, біля бібліотеки та біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

У передбачену суму 183 тисячі 567 гривень на прикрашання ялинок входить придбання 186 нових іграшок, 5 світлодіодних сніжинок та 100 шт. мішури білого кольору. Вартість іграшок – 45 367, 74 грн з ПДВ. Також у цьому списку – гірлянди і світлодіодні лампи для заміни ламп, що вийшли з ладу (кількість 466 одиниць).

У відповіді на запит повідомили, що cтарі та деякі нові іграшки, а також старі гірлянди з новими лампочками розміщуватимуться на ялинках по мікрорайонах міста.

Також гірлянди планують монтувати на конструкціях ангелів над стендом Героїв Небесної сотні та загиблих захисників України на Театральній площі.

На встановлення Новорічного та Різдвяного містечка, включаючи новий Різдвяний вертеп, нові банери та вхідну арку на вході до головної ялинки, передбачено – 61 456, 18 грн.

На Театральному майдані головними ялинками є вже три прикрашені, «засвічення» яких відбулось 19 грудня.

Мало? Ще кілька тисяч на свято

Також у Луцькій міській раді зазначили, що між КП «ЛЕТП – Луцьксвітло» та ТзОВ «Гранл Болівар» укладено договір на виготовлення новорічної ілюмінації-світлодіодної каркасної інсталяції – ялинкова куля на суму 195 728, 23 грн. На транспортування цієї кулі та встановлення буде укладена додаткова угода.

Між КП «ЛЕТП – Луцьксвітло» та ТОВ «ЛЮМ'ЄР УКРАЇНА» ведуться перемовини про виготовлення конструкцій світлових арок. Орієнтовну вартість оцінюють у 150 тисяч гривень.

А на звукове обладнання для трансляції колядок і щедрівок на Театральному майдані в міському бюджеті міста передбачено кошти в сумі 115 тис. грн.

Також у відповіді на запит додали, що окремого кошторису на оформлення Театрального майдану не передбачалось, оскільки там виконуються роботи різними організаціями, одні з яких мають допуски до електротехнічного обладнання і працюють з ним, інші ні. Угоди різні у відповідності до профільної діяльності, розрядів та кваліфікації персоналу підрядних підприємств, з урахуванням вартості їхніх машин і механізмів.

Від авторки: На прикрашання ялинок пішло чимало грошей, але не всім подобається якість виконаних робіт. Наприклад, на сніговика біля центральних ялинок приємніше дивитися ввечері, ніж вдень.

Хотілося б також, щоб Театральний майдан був на новорічні свята ще й чистим від снігу, адже на прибирання снігу теж виділили немало грошей.

Мая ГОЛУБ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Питання, що робить влада з минулорічними прикрасами? Чому кожного року виділяються такі великі кошти? Невже на світло цих світлодіодних гірлянд йдуть такі кошти, коли вони споживають мінімум електроенергії...
Відповісти
Освітлення «зелених красунь» виділено 500 тисяч гривень - а що ж там освітлюється на ці гроші?!
На майдані темно, ялинки убогі, людей майже не має, три доміка з шести працює, ЦЕ ФІАСКО, братани, це фіаско!
Відповісти
Таке враження, що все, що використовувалось попереднього року на 100℅ викидають на смітник.
Хоча на ялинках на Молоді іграшки ВСІ минуло-минуло-позаминулорічні.
Відповісти