У луцькому виші – нова спеціальність

У луцькому виші – нова спеціальність
У 2018 році на кафедрі української та іноземної лінгвістики Луцького національного технічного університету розпочнуть набір на нову спеціальність «035 –мФілологія (прикладна лінгвістика)».

Про це повідомили у виші під час презентації спеціальності 27 грудня.

За словами ректора вишу Петра Савчука, нині, відповідно до міністерських стандартів, прикладна лінгвістика «втиснута» у рамки спеціальності філологія. Проте це не повпливало на можливості навчання.

«Ми зібрали кращих з кращих фахівців, які займатимуться наукою», – повідомив Савчук. Зокрема він представив завідувача кафедри української та іноземної лінгвістики Оксану Смаль, яка перейшла до ЛНТУ із СНУ.

Савчук наголосив, що новостворена кафедра має потужний потенціал, бо вона трансформувалася із 3 кафедр та отримала потужне кадрове наповнення. Відтак, на кафедрі займатимуться підготовкою фахівців для мовної комунікації, що дозволить створити місток між провідними вишами світу та виховати хороших спеціалістів до роботи у різних компаніях. Спеціальності навчатимуть спільно із фахівцями ІТ, адже власне прогрес дає прикладна сторона науки.

«Ми будемо рухатися шляхом запиту від споживача і готуватимемо фахівців під споживача», – додав ректор. Він висловив сподівання, що нова кафедра дасть вишу високий рівень прогресу у «мовній» галузі.

Завідуач кафедри повідомила, що студенти не лише вивчатимуть англійську та німецьку мову, а й досліджуватимуть її на всіх рівнях за допомогою ІТ-технологій. Таким чином, до курсу включили чимало практичних дисциплін.

«Ми пропонуємо не лише якісну освіту, а й практичний досвід під час стажування наших студентів в іноземних вузах», - додала Смаль. До слова, як факультатив студенти зможуть вивчати польську мову та іздити на практику до Польщі.

Професор кафедри української та іноземної лінгвістики Олена Ковальчук додала, що тут настудентів чекатиме потужний викладацький склад.

«Ми основний акцент робили на викладачів кафедри», - розповіла вона. Відтак, на кафедрі 90% викладачів - доктори філософії, із низ 60% - доктори у галузі власне філології. Тому такі професори зможуть формувати дійсно елітних фахівців.

Вартість навчання виставлять, орієнтуючись на ринок. Наразі тут претендують щонайменше на 10 державних місць. Загалом ліцензія на 50 місць. Однак тут намагатимуться максимально зібрати обдарованих дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У СНУ прикладна лінгвістика краща!!!!!!!!!
Відповісти
А доктори філології у них є? Це вже якась прикладна ФІЛОСОФІЯ в політєсі, га?
Відповісти
Лінгвістика і ЛНТУ... маразм. Пєтя, краще з хабарями почни боротися, а то на МБФ без грошей у деяких кадрів екзамен не здається, навіть якщо ходив і все вчив.
Відповісти
Так ж написано, що 90% доктори філософії !!!
Відповісти
Доктори філософії з філософії - це кандидати філософських наук, отже доценти, а не професори. Туманологія набирає обертів
Відповісти
Відать зовсім все жалюгідно в ЛНТУ, що вже хапаються за лінгвістику. Нуну, не смішіть людей.....в мене Смаль вела пари........це жеееесть!!!
Відповісти
Щодо, Смаль О.В.: на посаду завідувача кафедри прийшла лише у вересні цього року (тут багато веселих нюансів яким чином???? оскільки за неї (за Смаль О.В.) не проголосували ні члени кафедри, ні члени ради факультету і є відповідні витяги із голосування, лише вчена рада Савчука П.П.)))) (!!!!!!!!!!! Тут увага) і тут фанфари !!!!! прийшла із посади АСИСТЕНТА, НЕ МАЛА ДОСВІДУ РОБОТИ НА КЕРІВНІЙ ПОСАДІ і ОДРАЗУ БУЛА ПРИЗНАЧЕНА ПОСАДУ ДОЦЕНТА!!!!!!!!!! НЕЙМОВІРНИЙ УСПІХ!
Відповісти
Останні новини
У луцькому виші – нова спеціальність
27 грудень, 2017, 11:29