Ніхто не пропускає: у волинській «швидкій» нарікають на водіїв і пішоходів

Ніхто не пропускає: у волинській «швидкій» нарікають на водіїв і пішоходів
Незважаючи на обмеження швидкості руху загального транспорту до 50 км/год, час доїзду лікарів на виклик не зменшився.

Хто і що заважає оперативності доїзду екстреної медичної допомоги з’ясовували журналісти ВРД НСТКУ.

Обмеження швидкості руху 50 км/год з 1 січня 2018 року у містах і селищах ніяк не позначилось на оперативності бригад швидкої, каже заступник головного лікаря з оперативної роботи обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Шмаль.

«На теперішній час погодні умови дуже додають проблем, тому що снігу випало більше, не скрізь дороги чистяться, лід на дорогах, особливо у віддалені села. Пік викликів був у нас у святкові дні, від 7-го січня до 19-го січня. На сьогодні по області зареєстровано 548 звернень, із них по Луцьку – 183. На всі було дано або поради, а де необхідно – бригади виїжджали», – розповів Володимир Шмаль.

Але погодні умови – то лише частина турбот, які хвилюють водіїв «швидкої». Те, що навіть додаткова хвилина, проведена бригадою в дорозі, може коштувати людського життя, розуміють далеко не всі учасники дорожнього руху, каже водій швидкої Микола Бондарук.

«На швидкій працюю 6 років. Ось сьогодні приклад: двічі мало не сталася аварійна ситуація. Їхали з мигалками, зверху і спереду, ніхто не пропускає: ні пішоходи, ні водії автомобілів. Найгірше те, що вийде людина на пішохідний перехід і одразу телефон до вуха – ніякої уваги не звертає на автомобіль, що рухається з маячками», – обурюється водій.

Окрім низької культури водіїв і пішоходів, керівництво обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стурбоване станом автопарку. У деяких районах, кажуть медики, змушені їздити на стареньких УАЗах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почнемо з того що по ПДР якщо машина їде на виклик (виконує екстренне службове завдання) то має бути увімкнена як мигалка так і звуковий сигнал. Нажаль більша половина водіїв швидкої цього не знає.

А те що пішоходи з телефоном виходять на дорогу - таке явище дійсно є і вирішити його не так і просто.
Відповісти
Останні новини
Ніхто не пропускає: у волинській «швидкій» нарікають на водіїв і пішоходів
26 січень, 2018, 11:30