На Волині перекриватимуть міжнародну трасу. ФОТО

На Волині перекриватимуть міжнародну трасу. ФОТО
Через збільшення вартості оренди землі на ринках міста Ковеля підприємці перекриватимуть Варшавську трасу.

Повідомляють Волинські новини.

З 1 січня ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок», який керує ринками міста, підвищив орендну плату для підприємців Ковеля з 50 до 70 гривень. Підприємці обурились, адже в міський бюджет організація платить лише 10-15 гривень за «квадрат», весь прибуток залишаючи собі. Підприємці кажуть, що підстав для підвищення орендної плати немає, адже останнім часом місто не підвищувало тарифів для підприємства.

В директора Ковельського госпрозрахункового ринку Петра Сороки просили надати калькуляцію витрат на обслуговування ринку, проте цю інформацію Сорока не надав, заявивши, що вона становить комерційну таємницю.

На ринках Ковеля – близько 2500 підприємців, близько 275 так і не підписали додаткову угоду з підвищеними цінами за оренду. Підприємці кажуть, що більшість з них погодились на нові умови і підписали документи, адже бояться штрафних санкцій.

«Тих, хто не підписав угоду, адміністрація ринку залякує, вимикають їм світло. А інколи і прямо кажуть, що вночі виставлять контейнери підприємців за межі ринку», - кажуть місцеві.

Відтак, підприємці в рамках попереджувальної акції та задля того, щоб привернути увагу громадськості до проблеми, вирішили перекрити Варшавську трасу. Блокування триватиме з 15 до 16 години в районі повороту на селище Люблинець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.