У Луцьку побудували «живий ланцюг». ФОТО

У Луцьку побудували «живий ланцюг». ФОТО
22 січня майже сотня лучан прийшли на Театральну площу Луцька, аби відзначити День Соборності символічним «живим ланцюгом» єднання.

Акцію організувала громадська організація "Національний Альянс".

Традиційна у цей день побудова ланцюга розпочалася о 16:00.

Відзначити День Соборності прийшли різні за віком люди: від молоді до людей вже поважного віку. Багато присутніх мали стрічки та прапорці з національною символікою, які, до слова, можна було придбати тут же, на майдані.

Люди скандували «Слава Україні! Героям слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!», «Схід і Захід – разом!».

Порівнюючи з минулим роком, цього разу у «живому ланцюгу» взяло участь менше людей. Варто зауважити, що у 2012 році 22 січня припало на неділю, а не на будній день.

Якщо у 2012-му учасникам вдалося збудувати «ланцюг єднання» від пам’ятника Лесі Українці до пам’ятника Тарасу Шевченку, то у 2013 році учасників вистачило, аби збудувати ланцюг трішки далі за магазин «Перлина».

Серед учасників акції – депутати Волинської обласної та Луцької міської рад, громадські діячі, журналісти, члени патріотичних громадських об’єднань і два народні депутати – Анатолій Вітів та Микола Томенко. Саме Томенку і надали у кінці зустрічі слово.

«Для мене – це одне з найбільших історичних свят. Ми, українці, завжди мали бажання жити разом, але заважали. Сьогодні я радий, що немає чого ділити: у нас одна мова та традиції», - зазначив Томенко.

Він також наголосив на тому, що в Україні мало свободи та закликав лучан до гасла «Юлі – свободу!». Однак присутні голосніше підтримали гасло «Слава Україні! Героям слава!».

За традицією після побудови «ланцюга» присутні зійшлися на Театральний майдан, розтягнули жовто-синій стяг, і виконали Державний гімн України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
слава УКРАЇНІ!!!
Відповісти
Героям Слава!
Якщо це біля Шиби його дружина-то,доречі, дуже гарна жінка!!!
Відповісти
герої не вмирають - вмирають вороги
Відповісти
отой хлопчина біля перлини, напевно найщасливіший чоловік в україні...
Відповісти
так)) а мені здаєтся що ще один найщасливіший хлопчина в Україні то той що зі щирою посмішкою біля банкомату ощадбанку))
Відповісти
Ой а який довгий "ланцюг"...:))) Фейси - одні й ті ж і вже скільки років!:)))
Відповісти
"«Слава нації! Смерть ворогам!»" кричав подумки Гузь, пишучи в ментовці заяву на Івахіва, який пообіцяв зламати Гузю щелепу...
Відповісти
Пё...нул Кононович, который выдумал историю о нападении на него охраны Бандерштата :)))
Відповісти
Шануй Україну-пиши українською, голімий підгузник!
Відповісти
Може досить,а?
Надоїло, і в Івахіва, і в Гузя є гріхи, вони є в усіх, але досить, надоїло!!! вийди і скажи це в лице, а не тут пишеш-це все на що ти здатен? Слабо тоді, не по чоловічому,навіть не по дитячому!!!
І Гузь, і Пиза, і Шиба, і Івахів, і Романюк, і Палиця, і Клімчук і всі, всі всі-всі вони нам з вами винні,але чому ж інші цього не організували, а ці спромоглися???
Подякуйте та підіть в церкву, поставте свічку за мир та злагоду в країні нашій і вірте та робіть так, щоб всі було добре, а не лише собі!!!
Відповісти
цей дибільний патріотизм вже починае п....бувати!а то вишиванки дибілянки чим ви патріотуете своею розрухою!кращеб жили собі пролетарії самі а ми самі.
Відповісти
Ми думаю не проти..., давайте, тільки у вас буде 2 області-ДАНЄЦК та Луганськ, а ні...ще місто жидів-Одеса захоче, там ж "царі-жиди" живуть,хоча...не знаю, вони поки всю Україну не обкрадуть, то не втечуть звідси-тут вже час покаже, а на рах. Дєнєцка-ВПЕРЕД, МИ ЗА, ВАЛІТЬ ЗВІДСИ ТАК,ЩОБ АЖ ГАЙ ПІД ВАШИМИ НОГАМИ ШУМІВ, ЧЕРЕЗ ВАШІ 2-3 ОБЛ., ЩЕ ЗАПАРОЖЬЄ Ж Є))), вся оця катавасія і з Україною склалася, бо вас тут понасилали нам,намішали..., відєднуйтеся,ініціюйте референдум, робіть автономію, й потім незалужену країну,хай Вас світ визнає, або до Рассєї-матушки))) йдіть у наймити,якщо вас приймуть там ще))), ми не проти!От тоді ви і попляшите,мої любі...,а поки майте совість таке тутп писати, ВИ ЖИВЕТЕ В УКРАЇНІ І ПОВАЖАЙТЕ ДАНУ КРАЇНУ, з її звичаями, культурою, традиціями, мовою, побутом та історією!!! А не поважаючи нас, українців-ви не поважаєте себе в першу чергу,бо ми вас не ображаємо, так низько не падаємо..., ми вище образ та лицемірства!!!
Вишиванки-це краса, якої нема ні в кого, весь світ цим захоплюється,тільки промаскальські людішкі-ні, все ясно..."Умом Россию не понять"...,бо її в неї явно немА,там Путін є))),він всім свій давно вже вставив, а через Вас і в нас свій починає рости"Путін",отож...ми без вас справимося, без Дотацій на Вашу обл. в обділення наших, повірте проживемо в 1000000000000% раз краще!!!
Відповісти
Умом... "Лучанку" не понять!:) Вот от таких и начинаютс и продолжаются ссоры, которые отделяют Донецк и Луганск, Одессу - городом жидов обзывает... А кто ты такая вообще???!!!
Відповісти
Я тобі скажу хто я така,ок.!
Я не ображаю,а лише констатую факт, пишу правду, яка сварка?До чого тут це?Ит що в дит. садочку???
Я та людина,яка поважаю ту країну,де вона живе, підтримує її, розмовляє національною мовою,не ображає інші меншини, які размавляють ін. мовою, не національною, на відміну від них самих ж, я та люидна,Яка ближнього поважає та цінує близького, на відміну від тебе, якщо тобі мене не зрозуміти-то йди вчися, читай книжки, удосконалюйся на тренінгах та саморозвивайся!Це моя тобі порада, і попрошу, якщо ти мешкаєш на те-рії незалежної України май повагу до неї, а не виступай за свої права, за свої права виступай вдома...Я не маю нічого проти Одеси чи Дніпропетровська,просто,нажаль, ці люди не хочуть визнавати очевидного, бо "царі" жиди їм мізки промивають так як їм треба і тому жидів я не люблю, адже себе вони вважають" над нацією, особливими, найкращими, обраними", але це найбліша їхня помилка, тому ще перед Богом всі рівні і всі одинакові!!! А надоїло панування жидів на те-рії України та взагалі усього світу!!!Якщо ти цього не розумієш,то читай пресу, економічну лі-ру та дивися канал ТВай, там тобі хоч правду скажуть...
Відповісти
...коли саме російські свині (Саня) у коментарях захищають начебто націоналіста Гузя.
Відповісти
за статистикою більше 5 млн.українців працюють на благо Росії (Тюмень,Москва) найбільше їх із Зах.України...
Відповісти
Тому ща багато хто з людей їде на будівництво у Москву,це переважно Закарпаття, їхні чоловіки..., тому що на 1 Донецьку обл. з держ. бюджету України вже який рік підряд виділяється набагато більше коштів ніж на всю Західну Україну разом взяту, то як тут стане краще жити!?
Янукович казав,що Зах. покаже, от і починається,вірніше вже давно почалося...
І я ніякий не лучанин,а лучанка!!! Читати треба првельно!!!А свої припущення при собі тримай, а не тут пиши, комменти не для припущень таких!
Відповісти
Мабуть Лучанка - Лучанин)
Відповісти
Ще не вмерла україна, можна зачекати. . .
Відповісти
Проте комунякам завжди дорога перша-пенсіонери, нажаль...
Відповісти