Волинських дітей вчать, як уникнути цькування в школі

Волинських дітей вчать, як уникнути цькування в школі
Цькування, хуліганство, вимагання грошей, бійки. Із цим частенько зустрічаються діти у шкільному середовищі і не тільки. Це явище називається булінг – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення з боку дитини до оточуючих, у тому числі й своїх однолітків.

Основні ознаки цього явища – регулярна агресивна і негативна поведінка. У Крупівському навчально-реабілітаційному центрі, де вихованці – це, здебільшого, незрячі дітки, навчали, як уникнути насилля, - повідомляє ВРД НСТУ.

«Мені знайомий булінг. Якось билися два хлопці. Звісно, я пішла, розповіла дорослим, і вони припинили цю бійку. З’ясували причини, чому це сталося. І більш такого не траплялося», – говорять учениця Крупівського НРЦ Юлія Пушкіна.

Старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Нацполіції України Андрій Яцук розповідає: «Кожен, хто вчився у школі, стикався з негарним ставленням один до одного. У результаті виникали негативні наслідки. В інтернеті ширяться кадри про те, як діти один до одного ставляться, і цей високий рівень насилля серед дітей, звичайно, турбує поліцейських».

За словами Андрія Яцука, серед волинських підлітків випадки насилля не зафіксовані. Проте, каже, проконтролювати це складно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських дітей вчать, як уникнути цькування в школі
10 лютий, 2018, 00:51