В Україні хочуть амністувати півтори тисячі в'язнів

В Україні хочуть амністувати півтори тисячі в'язнів
У 2013 році в Україні півтори тисячі в'язнів можуть завчасно вийти на волю.

Кабінет Міністрів винесе на розгляд Верховної Ради проект Закону України «Про амністію у 2013 році». Законопроект був розроблений Міністерством юстиції, повідомляє прес-служба уряду.

За словам Міністра юстиції Олександра Лавриновича, проектом закону передбачається оголосити амністію і поширити її дію, насамперед, на ті категорії засуджених, які скоїли злочини невеликої або середньої тяжкості, або є найбільш незахищені та уразливі в соціальному плані.

Зокрема, положення законопроекту можуть бути застосовані до неповнолітніх осіб; жінок, вагітних на день набрання чинності Законом; жінок та чоловіків, які мають дітей віком до 18 років або дітей-інвалідів; пенсіонерів, ветеранів війни; інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання тощо.

Міністр повідомив, що після застосування амністії, згідно з положеннями законопроекту, з місць позбавлення та обмеження волі можуть бути звільнені близько 1,5 тисячі осіб згаданих категорій.

Передбачається, що прийняття даного закону дозволить зменшити чисельність осіб, які сьогодні відбувають покарання в місцях позбавлення волі, проте не становлять значної суспільної небезпеки. А це стане проявом гуманізму держави у сфері виконання кримінальних покарань.

У разі ухвалення закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як показує практика життя та статистика, після амністії завжди відбувається збільшення злочинів десь на 3-5 місяців.
Особи які виходять, не можуть влаштуватись на роботу, втрачають надію і починають скоювати нові злочини, щоб прожити.
Гуманізм має полягати у поступовій соціальній адаптації. Наприклад, останній рік до звільнення такі особи могли би почати працювати на звичайному підприємстві під наглядом, отримувати зарплату на картку з обмеженням використання всіх коштів, щоб були збереження після звільнення на влаштування життя. Людина по трохи адаптується, або одразу себе проявить з поганої сторони, тоді дорога назад, у тюрму.
А жорстоких вбивць та гвалтівників треба розстрілювати, тут гуманізм треба проявляти до потерпілих та їх родичів.
Відповісти