Депутати вимагають монету, присвячену місту на Волині

Депутати вимагають монету, присвячену місту на Волині
Ковельська міськрада звернулася до центральної влади щодо карбування та введення в обіг ювілейної та пам'ятної монети до 500-річчя отримання Ковелем Магдебурзького права.

Про це повідомили у прес-службі муніципалітету.

У 2018 році Ковель відзначатиме 500-річчя з часу отримання Магдебурзького права. 24 грудня 1518 року польський король Сигізмунд І своєю грамотою надав Ковелю право самоуправління (магдебургії).

«Магдебурзьке право мало важливе значення для українських міст і розвитку місцевого самоврядування, вносячи важливі риси західноєвропейського устрою. Було запроваджено виборні міські представницькі органи влади», - йдеться в рішенні міськради.

У Ковелі уже розпочалась підготовка до ювілею. Впродовж 2018 року будуть проходити різноманітні заходи, приурочені цій події.

«А тому, просимо Вас запланувати та провести карбування та введення в обіг ювілейної та пам'ятної монети України до 500-річчя отримання Магдебурзького права містом Ковелем. Випуск монети дозволить вчерговий раз підкреслити те, що Україна є Європейською державою з величною історією та чіткими Європейськими демократичними цінностями», - йдеться в документі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати вимагають монету, присвячену місту на Волині
23 березень, 2018, 22:02