У cело на Волині сім'я ромів привезла кір

У cело на Волині сім'я ромів привезла кір
На Волині ситуація із захворюваністю на кір продовжує залишатися напруженою.

За останніх три доби в області зареєстровано 13 випадків кору: у Луцькому районі – 3, по два випадки у Володимирі-Волинському та Турійському районі, по одному у Ковельскому, Локачинському, Старовижівському, Ківерцівському, Іваничівському районах та Ковелі, - інформує Волинський лабораторний центр.

Із загальної кількості хворих - 7 дорослих. Впродовж цього року захворіло 116 осіб. Найбільше хворіють у Турійському районі – 32 особи, м. Володимир – Волинський – 30, Луцькому районі – 13 та м. Ковелі — 10.

Зареєстровано новий спалах кору у сім’ї ромів в селі Кадище Ківерцівського району, де захворіло троє дітей. Зазначається, що сім’я прибула з міста Ужгород.

Кількість захворілих на сьогодні не змінилась і становить: опорний заклад НВК-ЗОШ 1-Ш ст. смт Турійськ – 18 випадків, школа №2 м. Володимир-Волинський – 9 випадків, у школі № 5 м. Володимир-Волинський 5 випадків, гімназія м. Володимир-Волинський імені Цинкаловського – 4 випадки, школа с. Луковичі Іваничівського району — 3 випадки.

Наразі не реєструється захворюваність лише в 4 регіонах області (Ратнівському, Шацькому, Любешівському районах та у Нововолинську).

Зазначається, що ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація. Вакцина є в усіх регіонах області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.