Шахраї видурюють у людей гроші за нібито ув'язнених близьких

Шахраї видурюють у людей гроші за нібито ув'язнених близьких
Якщо вам телефонують невідомі і просять передати гроші за визволення рідних з тюрми: дзвоніть у міліцію, адже це можуть бути шахраї.

Про те, що такі випадки шахрайства мають місце на Волині, 7 лютого під час прес-конференції розповів начальник УМВС у Волинській області Олександр Терещук.

«Дзвонять: ваш син попав у ДТП, вашого сина затримала міліція. Не звертайте на це увагу, зразу набирайте 102, інформуйте міліцію, постарайтеся, аби номер телефону того, хто вам дзвонить, залишився, тому що багато таких злочинів скоюють навіть з місць позбавлення волі», - каже Терещук.

Радить гроші не передавати, а дзвонити нібито затриманим родичам і з’ясовувати інформацію, а також повідомляти про такі випадки міліцію.

«Буквально вчора лікар зателефонував з таким випадком. Направили групу, буквально день-другий і злочин буде розкрито», - каже Терещук.

Загалом в 2013 році зареєстровано в області 178 шахрайств. Вони пов’язані із банківськими картками, із купівлею-продажем товарів через мережу інтернет, зніманням порчі, заміною купюр у зв’язку з проведенням грошової реформи.

Наприклад, представляючись соціальними працівниками, шахраї міняють гривні та буцімто нову валюту, дурячи літніх людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шахраї видурюють у людей гроші за нібито ув'язнених близьких
07 лютий, 2013, 18:00