Лучанка зареєстрована у неіснуючому будинку

Лучанка зареєстрована у неіснуючому будинку
На вулиці Ковельській в будинку, який знесли задля будівництва нової багатоповерхівки, і досі приписана лучанка.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження повідомив керівник управління капітального будівництва Луцькради Леонід Карабан, - передає Конкурент.

Він зазначив, що до міської ради звернулося приватне підприємство «Торгінвестбуд Луцьк» («Луцька Рів'єра») з проханням розглянути на черговій сесії питання про зменшення пайової участі в розвиток інфраструктури Луцька при будівництві багатоквартирного будинку по вулиці Ковельській, 29-31.

Леонід Карабан повідомив, що забудовник хоче зменшити пайову участь на 2,6 мільйона гривень. Обсяг пайової участі становить 3,4 мільйона. Забудовник збудував водопровідну мережу, довжиною 63 метри, зливову каналізацію (204 метри поза межами земельної ділянки) та влаштував тротуари на вулиці Ковельській від мосту через Стир до перехрестя з вулицею Шкільною. Дослідивши питання, в управлінні капбудівництва вважають, що пайову участь варто зменшити на 840 тисяч гривень.

При чому близько 300 тисяч гривень – для компенсації купівлі житла (квартира 40 кв. м) для громадянки, який проживала в будинку на вулиці Ковельській, який знесли для будівництва багатоповерхівки.

Леонід Карабан пояснив, що є гарантійний лист забудовника, що умовою видачі містобудівних умов є передача квартири. Однак в управлінні немає впевненості, що передача відбудеться, тож вносять пропозицію компенсувати вартість квартири.

«На сьогодні на Ковельській, 31 є людина, приписана у неіснуючому будинку, знесеному», - зазначив Леонід Карабан.
Однак, депутати пропозицію зменшити пайову участь за таких умов не підтримали. І додали, що навіть без компенсації пайової участі забудовник не має перешкод, аби отримати містобудівні умови.

Довідково:

Підприємство «Торгінвестбуд Луцьк» зареєстроване у 2006 році. Його засновником та керівником є Сергій Ніколайчук. Основним видом діяльності є «оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.