Проблеми, плани, досягнення: Савченко зустрівся із впливовими аграріями

Проблеми, плани, досягнення: Савченко зустрівся із впливовими аграріями
Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся із впливовими аграріями краю, які входять до громадської спілки «СПАС». Учасники зустрічі обговорили актуальні питання галузі та висловили сподівання на плідну співпрацю.

Зустріч відбулася 17 квітня.

«СПАС» об’єднує 16 юридичних осіб, які працюють у Волинській та Рівненській областях. За словами співзасновника спілки Євгена Дудки, разом аграрії обробляють 102 тисячі гектарів - 15 % від усієї землі, яку обробляють на Волині. Серед членів спілки - чимало «рекордсменів». До її складу входять 7 з 10 найбільших виробників цукрового буряка на Волині, 6 з 10 найбільших платників податків в аграрній сфері регіону тощо. Аграрії сукупно сплатили понад 329 млн грн податків, а нещодавно вони підписали Меморандум щодо протидії рейдерському захопленню земель.

«В основі нашої спілки лежить принцип позаполітичності. У нас є представники різних політичних сил, але сама спілка позаполітична»,- додав Дудка.



Окрім того, він наголосив, що аграрії – представники соціально відповідального бізнесу. Вони активно долучаються до проектів з безпеки міста та області. Члени спілки є учасниками благодійного фонду «Волинь 2014», підтримують дитячий спорт та сприяють будівництву церкви у Волновасі.

Олександр Савченко зауважив, що йому приємно спілкуватися із людьми, які своєю працею досягли таких високих результатів.

«В цілому ситуація в області склалася так, що нас немає чужих, це все волинські господарі, які зберегли своє господарство», - зауважив очільник ОДА після знайомства з аграріями. Опісля він додав, що йому приємно бачити людей, які об’єднуються заради спільної справи.

«Головне, що в цій спілці у вас не пакт про ненапад, а пакт про дружбу і підтримку», - додав посадовець. Мовляв, влада повинна пишатися такими організаціям та людьми, які без вихідних займаються такою важкою справою. Адже виплекати врожай - це майже як виховати дитину, бо не можна відволікатися й на мить.

«Добре, що є така організація. Ви мені нагадали, що є аграрний сектор», - сказав Савченко. Він пригадав, що сьогодні, 17 квітня, відбулося перше засідання штабу, створеного із метою недопущення рейдерського захоплення землі. На ньому домовилися про роботу спеціальної контрольної групи, створення сайту, де буде розміщена необхідна інформація. Таким чином, жорсткіше контролюватимуть, аби волинян не обманювали у земельних питаннях.



«В мене бажання тільки одне - посилити економічний баланс області, покращити соціально-економічне становище», - наголосив посадовець. Тому він висловив готовність співпрацювати з аграріями та закликав звертатися до нього у разі виникнення питань.

«Перспективи для роботи є», - підсумував очільник ОДА.

Опісля він запросив підприємців до діалогу. Вони розповіли про питання, які нині найболючіше хвилюють представників галузі. Так, наприклад, йшлося про зупинки патрульними машин із цукровим буряком під час сезону під надуманими причинами; «сірих фермерів», які не сплачують податків та не оформлюють працівників; труднощі із перевезенням господарської техніки із-за кордону через митницю, а також непорозуміння із Укратрансбезпекою. За словами аграріїв, у них виникає низка питань до точності зважувань.

Зрештою, Савченко повідомив, що поспілкується із очільниками патрульної поліції та Укртрансбезпеки в області, а також запропонував включити представника спілки до «антирейдерської» комісії. Окрім того, він попросив оформити та описати проблеми і подати цю інформацію до ОДА. Аграрії підтримали цю пропозицію та висловили сподівання на добросусідство, взаєморозуміння проблем та плідну співпрацю. Мовляв, вони готові підставити плече.

«Якщо влада буде разом із нами, то буде дуже приємно», - зауважив керівник СГПП «Несвіч» Володимир Кучера.

Наприкінці аграрії подарували голові ОДА коровай на вишитому рушникові.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А щось я не прочитав в новині про те, що аграрії скаржаться на поганий стан доріг і іх пошкодження особами які маскуються під аграріїв. Ці хулігани ганяють з перегрузом і нікому не скаржаться, а поліція і Укртрансбезпека іх ще і пальним забезпечують. В кінцевому результаті всі на добросовісних аграріїв вказують. З цим теж треба навести порядок і повернути чесне обличчя чесним аграріям
Відповісти
Останні новини
Проблеми, плани, досягнення: Савченко зустрівся із впливовими аграріями
17 квітень, 2018, 20:39