Введення паркоматів перенесли на весну

Введення паркоматів перенесли на весну
Уряд відтермінував обов’язкове встановлення паркоматів на автостоянках чи автоматичних в’їзних-виїзних терміналів не пізніше 1 січня 2012 року – тепер паркомати масово запрацюють лише з 1 квітня.

Про це повідомляє УНН.

«Відтермінувати обов’язкове встановлення паркоматів спонукали численні звернення органів місцевої влади та самоврядування», - повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, представляючи проект відповідного рішення на засіданні Уряду.

«Київ, Донецьк, Львів та Харків прийматимуть величезну кількість відвідувачів матчів футбольного чемпіонату, що створить додаткове навантаження на існуючу систему паркування автомобілів. І це треба враховувати. З іншого боку, Київ – це ще не вся Україна. Далеко не усі міста, на відміну від мільйонників, мають достатньо розвинуту сферу паркування. Оператори ринку часто не мають достатнього обсягу коштів на значні інвестиції, яким є придбання та обслуговування паркомату чи терміналу. А те, що вони повинні бути – безсумнівно. Це – детінізація, європейський і світовий підхід до справи», – зазначив міністр.

«Введення паркоматів відкладається на один квартал - до 31 березня включно. А до тих пір постанова уряду абсолютно чітко визначає чинний на сьогодні механізм оплати – придбання відповідного талона, а також через паркомати і в’їзні-виїзні термінали. Тобто, сплачувати за паркування згідно з постановою необхідно тільки там, де вам видадуть касовий чек. Крім того, щоб запобігти будь-якому тіньовому обігу коштів, з 1 квітня придбання паркувального талона стане можливим лише у безготівковій формі», – зазначив Близнюк.

Також міністр звернув увагу на те, що пункт 24 «Правил паркування транспортних засобів», затверджених згаданою постановою уряду, чітко зобов’язує саме оператора обладнати майданчики для паркування паркоматами і терміналами.

Проте, за інформацією Мінрегіону, місцеві органи влади також виявили формальне ставлення до нововведення та не вживали належних заходів для широкого впровадження електронних пристроїв.

За даними Мінрегіону, в Україні на початок 2011 року з 3080 майданчиків для платного паркування лише 116 були обладнані паркувальними автоматами, а ще 32 – в’їзними-виїзними терміналами, що разом складає менше 5% від загальної кількості. На початок 2011 року майданчиків для паркування, обладнаних паркувальними автоматами, найбільше було у Дніпропетровській області (62), Києві (30) та АР Крим (17). У більшості областей паркомати та в’їзні-виїзні термінали взагалі були відсутні.

На сьогодні, за орієнтовною оцінкою Міністерства, для обладнання усіх відведених майданчиків для платного паркування в Україні необхідно встановити біля 7 тисяч паркоматів. Ці пристрої виробляються вітчизняними виробниками у Києві, Львові та Кривому Розі, а їхня вартість залежно від комплектації становить від 10 400 до 48 500 грн. Вітчизняні паркомати спроможні обслуговувати до 20 стояночних місць одночасно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Введення паркоматів перенесли на весну
16 січень, 2012, 17:12