У Маневицькому лісництві відбувся семінар-нарада. ФОТО*

У Маневицькому лісництві відбувся семінар-нарада. ФОТО*
Днями у ДП «Маневицьке лісове господарство» відбулась семінар-нарада за участю фахівців лісової галузі майже з усіх куточків держави.

Всеукраїнська семінар-нарада з питань охорони праці на базі Волинського ОУЛМГ тривала з 3 по 5 травня. 4 травня учасники наради завітали до ДП «Маневицьке ЛГ», де їм було показано як саме у лісовому господарстві налагоджена робота по переробці деревини.

Візит розпочався з огляду нижнього складу та лісокомплексу лісгоспу.

Присутніх ознайомили з технологічними процесами, роботою нижнього складу, виробництвом технологічної тріски, пиломатеріалів, тирси, заготовок для європіддонів. Оглянули технологічні лінії, місця складування пиломатеріалів та лісопродукції, цехи, робочі та складські приміщення, сушильні камери, санітарно-побутові умови робітників, відремонтовані побутові приміщення.

Директор Володимир Радіон, зауважив, що лісгосп зберіг не лише лісопильні, залізничні під'їзні колії, а й сучасний консервний цех з автоматизованими лініями переробки, де виробляється понад 50 найменувань різноманітної продукції. Це натуральна, екологічно чиста продукція.

Вона може використовуватись не тільки для потреб населення але й для дитячого харчування. А не так давно, у 2015 році відновили роботу цеху хвойного екстракту. Зараз ми випускаємо хвойний екстракт та ефірну олію сосни.

Учасники семінар-наради мали змогу побачити яку саме діяльність веде ДП «Маневицьке лісове господарство» та переконатись, що лісгосп «крокує в ногу з часом».

Ось, наприклад, нещодавно було висаджено 1500 кущів лохини
високорослої, минулого року висаджено 1000 кущів малини, все це зроблено з метою урізноманітнення асортименту консервної продукції та подальшого збуту.

Не оминули учасники заходу і теплицю, яка функціонує при лісгоспі. Тут вирощується посадковий матеріал, квіти, зелень та овочі для потреб власної їдальні.

Інженер охорони праці, Ольга Пащенко розповідає, що саме охорона праці відіграє важливу роль у повсякденній роботі наших працівників, створення належних, безпечних умов праці – наше основне завдання.

Адміністрація підприємства активно працює над створенням на кожному робочому місці безпечних умов праці, зменшенням впливу шкідливих виробничих факторів, профілактикою виробничого травматизму та професійних захворювань.

Робочі місця із шкідливими умовами праці атестовані, працівники котрі на них працюють, отримують пільги та компенсації за роботу в таких умовах.

Проводяться обов'язкові попередні, періодичні та позапланові медичні огляди працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із небезпечними чи шкідливим умовами праці. Працівники підприємства забезпечені спецодягом, взуттям та засобами індивідуального захисту відповідно до встановлених норм.

Технологічне електрообладнання, обладнання деревообробних цехів та
нижнього складу доведені до вимог нормативно-правових стандартів з охорони праці.

Опісля відбулось підведення підсумків в адміністративному приміщенні лісового господарства де було проаналізовано здобутки та подальші перспективи розвитку інфраструктури лісового господарства.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Маневицькому лісництві відбувся семінар-нарада. ФОТО*
10 травень, 2018, 09:55