В «регіонах» хочуть заборонити банери з Бандерою на футбольних матчах

В «регіонах» хочуть заборонити банери з Бандерою на футбольних матчах
Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у парламенті законопроект, який спрямований на посилення боротьби з заворушеннями на стадіонах.

Нардеп упевнений, що чинне законодавство не забезпечує належного порядку, а футбольні клуби не можуть "попередити насильницькі дії хуліганів", пише ТСН.

Так, Колесніченко приводить у приклад матч "Дніпро" - "Металіст", який відбувся 9 квітня минулого року і супроводжувався масовими заворушеннями.

Регіонал запропонував розміщувати на стадіонах підрозділи міліції. У міністерстві до такої пропозиції ставляться неоднозначно.

Як відомо, після масової бійки між бійцями "Беркута" і фанатами, яка сталася 27 травня 2007 року під час фіналу Кубка України між київським "Динамо" і донецьким "Шахтарем", почали відмовлятися від залучення міліції на матчі і на даний момент за порядком на трибунах стежать стюарди.

Згідно законопроекту, МВС пропонується створити національну інформаційну базу даних осіб, які порушують порядок, та не допускати їх на футбольні матчі в Україні та за її межами.

Колесніченко також пропонує ввести адмінвідповідальність за порушення правил поведінки на стадіонах під час футбольних матчів у вигляді штрафу в розмірі 170-340 грн. Таке ж покарання буде встановлено за скандування ксенофобських і расистських гасел і демонстрацію банерів, у тому числі політичного змісту.

За словами депутата, під заборону можуть потрапити і плакати з зображеннями лідерів УПА Степана Бандери і Романа Шухевича, а також акції в підтримку Дмитра і Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді.

"На стадіонах не повинно бути політики. Глядачі хочуть дивитися футбол", - пояснив депутат

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Візьміть мене на роботу, щоб хоча б правильно слова розставляв, врешті-решт. От, скажімо, "з Бандерою на футбольних матчах". Коли це було, щоб Провідника обіграти?
Відповісти
добралися!!! і не боїться ж!!! як на мене він сильно вільно себе в нашій КРАЇНІ почувається... потрібно його заспокоїти... Вадік це тобі так не обійдеться!
Відповісти
Правильно ! Поделом этим нео-бендерам , нам нужны баннеры с Косиором и Дзержинским !!! За Партию , За Виктора Федрыча , за справедливось !
Відповісти
Вот и правильно) тошнит от етой бандитской бендеровской морды, а кому он так сильно дорог, пусть над кроватью у себя повесят и молятся на него днём и ночью.
Відповісти
Комсомольці, видать сильно вас нашугали бандерівці, до цього часу бігунець не проходить.
Відповісти