Три медичні заклади в Луцьку хочуть об’єднати в один

Три медичні заклади в Луцьку хочуть об’єднати в один
Ідея створення Регіонального центру громадського здоров'я як юридичної особи публічного права виникла в депутатів обласної ради під час передбюджетних слухань та співбесід з керівниками комунальних закладів.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Питання слухалося на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства. Колегіально члени комісії рекомендували управлінню охорони здоров’я Волинської ОДА вивчити питання про утворення Регіонального центру громадського здоров'я на базі Волинського обласного центру здоров’я, Волинського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики та Волинської обласної наукової медичної бібліотеки шляхом злиття цих закладів в один.

Йшлося також про можливість передачі Регіональному центру громадського здоров'я функцій з профілактики, моніторингу та оцінки, виконання яких забезпечують Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом і Обласне територіальне медичне протитуберкульозне об’єднання. Ідею об'єднання закладів запропонувала голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович.

Територіально Волинський обласного центр здоров’я, Волинський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики та Волинська обласна наукова медична бібліотека знаходяться в одному приміщенні - тому ж де й профільне управління ОДА.

Про долю медичної бібліотеки дискусії точаться понад 10 років. Директор книгозбірні Оксана Генсецька розповіла, що заклад створений після війни в 1945 році. Бібліотечний фонд - 160 тисяч примірників, серед яких є фоліанти з 1812 року. Відвідувачі книгозбірні - медична спільнота та студенти.

Працівники бібліотеки переконують, що вся література, яка тут зберігається - унікальна та цінна. Вони воліють, аби книгозбірня залишалася окремою юридичною особою.

Генсецька запевняє, що варіант створення Регіонального центру більш прийнятний для перспектив медичної бібліотеки, аніж об'єднання її з обласною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Три медичні заклади в Луцьку хочуть об’єднати в один
11 травень, 2018, 05:53