Новий депутат Волиньради коштуватиме бюджету понад півмільйона гривень

Новий депутат Волиньради коштуватиме бюджету понад півмільйона гривень
На проміжні вибори до Волинської обласної ради, які відбудуться 17-г лютого у Луцьку та Турійську, з обласного бюджету витратять 1,170 мільйона гривен.

Про це 13-го лютого під час «круглого столу», присвяченого ходу виборчої кампанії, повідомив голова ТВК Микола Євтушин.

Як відомо, проміжні вибори у Волинську обласну раду призначені на 17-го лютого. Голосуватимуть виборці 37 виборчого округу з центром у Луцьку та 29 з центром у Турійську. Вибори відбудуться у зв’язку з тим, що два депутати-мажоритарники були обрані до Верховної ради.

Зі слів виконавчого директора Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайла Шелепа такі ж проміжні вибори поки що через брак фінансів не змогли організувати у Львівській та Рівненській областях. Щоправда, тут кількість вакантних мандатів більша.

«Зі сторони фінансів проміжні вибори дуже неефективні. Ціна голосу просто фантастична. Якщо брати в 2011 року ціна виборчої кампанії коштувала майже чверть мільйона при тому, що ціна бюлетенів коштувала всього 6 тисяч. Основну масу коштів поїдає заробітна плата членів комісій», - зазначив Микола Євтушин.

Голова правління Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк вважає, що одним з критеріїв руху «Чесно», який презентував під час «круглого столу» результати моніторингу кандидатів, має стати наявність звіту перед громадою, якщо вони вже були депутатами певної ради. Інакше проміжні вибори стають просто бездумним витрачанням бюджетних коштів.

«Напевно, було би чесно і політично правильно, якби ці люди звернулися до виборців територіального округу і прозвітувалися, що вони зробили і чи є у них програма йти далі», - зазначив Петро Гоцалюк.

«Така безвідповідальність, така гонитва за мандатами призводить до таких виборів, які є сьогодні. Ті 1,7 млн грн., які виділяються з бюджету, є проявом політичної безвідповідальності людей, які йдуть за мандатами і безгосподарності у витрачанні коштів», - зазначив Гоцалюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.