Українські бойові дельфіни у Криму не підкорилися росіянам і загинули

Українські бойові дельфіни у Криму не підкорилися росіянам і загинули
Після анексії Криму бойові дельфіни, що належали Військово-морським Силам ЗСУ України та знаходилися в Севастополі, відмовилися підкорятися російським окупантам, приймати їжу і загинули від голоду.

Про це розповів постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин, - інформує Обозреватель.

«З тваринами пов'язана дуже сумна історія, яку мені розповідали», - повідомив він.

За словами Бабина, «дресировані ВМС в Севастополі дельфіни контактували зі своїми тренерами через спеціальні свистки. Росіяни отримали ці свистки і все інше спеціальне майно відповідної військової частини, але дресировані тварини відмовилися не тільки взаємодіяти з новими російськими тренерами, але відмовилися від їжі і через певний проміжок часу загинули».

«Дуже сумно, що вкрай багато українських військових, які в 2014 році дислокувалися в Криму, поставилися до питання присяги і вірності прапору значно гірше, ніж ці дельфіни», - підкреслив постпред президента.

Він також розповів про те, що станом на 2018 рік Військово-морськими Силами ВСУ не ведеться ніяка практична або науково-дослідна робота з використання морських ссавців. «Військові частини, які займалися цим, вийшли з окупованого Криму без майна і тварин», - уточнив Бабин.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українські бойові дельфіни у Криму не підкорилися росіянам і загинули
15 травень, 2018, 03:19