Всі нові будівлі мають бути в одному стилі, але старі знести не можемо, – мер Луцька

Всі нові будівлі мають бути в одному стилі, але старі знести не можемо, – мер Луцька
Луцька мерія намагатиметься слідкувати, щоб всі нові об’єкти, які зводяться в місті, будувалися в одному стилі.

У цьому запевнив міський голова Луцька Микола Романюк під час засідання Громадської ради 14 лютого.

За його словами, прибудови до будинків чи фасади окремих споруд псують загальний вигляд Луцька. Однак міська влада на це вже не може вплинути.

До того ж, згідно закону, міська рада виділяє тільки земельні ділянки, а нагляд за будівництвом здійснюють інші структури. Проте, керівництво міста хоче розробити якийсь механізм, аби впливати на ці питання.

Крім того, уже зведені будівлі знести мерія не може, адже це є приватна власність.

При плануванні нових житлових мікрорайонів до проектантів та забудовників ставитимуться вимоги, аби всі їхні споруди були в певному архітектурному стилі, каже мер.

Окрім того, міська влада продовжує міркувати над тим, як перенести Центральний ринок, аби врахувати інтереси громадян та порозумітися з підприємцями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже не першому "танцору" заважає Старий ринок. Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно. Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться. На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у Романюка та Годлевського чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "генделиків-магазинів" в очах рябить. Скажіть, в цьому місті є архітектор? І хто ним керує? То не перетворюйте його на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне.
Відповісти
Останні новини
Всі нові будівлі мають бути в одному стилі, але старі знести не можемо, – мер Луцька
15 лютий, 2013, 12:26