Волинські правоохоронці просять грошей на ситуаційний центр

Волинські правоохоронці просять грошей на ситуаційний центр
Волинські правоохоронці просять «знайти» в обласному бюджеті 7,2 млн грн для створення ситуаційного центру, який дозволить поліції краще та оперативніше реагувати на різні ситуації.

Про це стало відомо 23 травня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Начальник управління превентивної діяльності ГУ НП у Волинській області Володимир Солоненко повідомив, що правоохоронці просять забезпечити фінансування ситуаційного центру ГУ НП.

Йдеться про спеціально обладнані приміщення, які включають службу 102, службу управління наядами, чергову службу та ситуаційних аналітиків, які онлайн збирають інформацію, а також служби стеження за підозрюваними та обвинуваченими.

«Всі ці служби розміщуються в одному і всі здійснюють паралельне, а не послідовне керування нарядами по тій чи іншій ситуації», - мовив Солоненко.

Для ситуаційного центру необхідний також спеціально обладнаний автомобіль з невеликим екраном, принтером, потужною відеокамерою та іншими технічними засобами, як-от безпілотник. Зараз управління має безпілотник, однак його можливості значно обмежені. Та навіть його застосовували для розшукувати зниклих громадян, автівок учасників ДТП тощо.

Тому правоохоронці просили внести зміни до регіональної Програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2016 – 2020 роки, збільшивши фінансування на 7.2 млн грн, з метою створення центру.

«Це значно покращить реагування нарядів на будь-які події та виклики», - зауважив правоохоронець. Окрім того, у приміщенні ГУ НП на Волині наразі немає ситуаційної зали, до обладнання якої теж є низка вимог.

Члени комісії зауважили, що створення центру безумовно потрібне, однак таку велику суму знайти одразу навряд чи вдасться.

Тому варто, аби питання розглянула ще бюджетна комісія. Між тим, виділяти кошти можна буде поетапно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські правоохоронці просять грошей на ситуаційний центр
23 травень, 2018, 12:00