Як зробити літню пробіжку більш приємною?*

Як зробити літню пробіжку більш приємною?*
Літня спека змушує нас лишатися вдома, навіть коли потрібно йти на стадіон. То що ж робити – відмовлятися від тренування чи страждати від пекучих сонячних променів? Обидва варіанти неправильні. Потрібно зробити заняття спортом більш комфортними. І ми підкажемо, що для цього потрібно зробити.

Особливості літнього тренування під відкритим небом

Корисні поради спортсменам:

• Відрегулюйте температуру тіла. Перед тренуванням прийміть прохолодний (але не крижаний) душ. Навіть просте вмивання обличчя і шиї холодною водою може мати позитивний вплив на організм. Так тілу хоча б деякий час буде легше переносити спеку.
• Використовуйте правильний одяг. Він повинен бути легким, добре пропускати повітря і закривати тіло від сонця. Наприклад, для жіночого тенісу підходять спортивні плаття - https://athletics.kiev.ua/catalog/gnochiy_odyag53-sukn16/.
• Перевірте карту. Ваш звичайний маршрут пробіжки проходить по відкритій території? Спробуйте змінити його так, щоб перебувати у затінку хоча б деякий час. Пробіжка в парку під деревами – саме те, що треба.
• Слідкуйте за пульсом. Ознайомтеся з його рекомендованими значеннями на спортивних сайтах або запитайте про них у лікаря. Рекомендований пульс при фізичних навантаженнях для кожної людини різний. Враховуйте і те, що через спеку організм отримує додаткове навантаження. Якщо ви тільки починаєте бігати, краще проконсультуватися зі своїм терапевтом чи кардіологом.
• Намагайтеся бігати по ґрунтових чи гравійних доріжках. Асфальт і бетон відбивають більше сонячних променів, направляючи їх на вас.
• Нанесіть кілька крапель ефірного масла м'яти перцевої або евкаліптової олії на тильну сторону шиї та скроні. Масло охолодить шкіру, а також відкриє носові проходи, щоб вам було легше дихати. Деякі дослідження показали, що спортсмени, які нюхали м’яту перцеву під час тренування, швидше бігли й робили більше відтискань від підлоги.
• Захищайте голову. Використовуйте кепку, щоб прикривати обличчя. Інакше ризикуєте отримати сонячний удар. Бажано, щоб головний убір мав вентиляційні отвори.
• Вживайте достатню кількість води, щоб компенсувати збільшену втрату вологи. Також можна вживати фрукти та ягоди, що містять багато води: кавун, диню, виноград. Не забувайте і про компенсацію втрати натрію.

А якщо на вулиці дуже спекотно, подумайте про інші способи втрати калорій. Можна гратися з собакою, прати одяг, прибирати в кімнаті, крутити обруч і займатися іншими активними діями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зробити літню пробіжку більш приємною?*
03 серпень, 2016, 09:38