Переваги та недоліки підлогових кондиціонерів*

Переваги та недоліки підлогових кондиціонерів*
Коли ми говоримо про кондиціонери, то найчастіше маємо на увазі спліт-системи з двома блоками: зовнішнім і внутрішнім. Однак не завжди такі пристрої можна використовувати через конструктивні чи естетичні особливості будівлі. В такому випадку варто розглянути можливість придбання портативної кліматичної техніки. Компанія по встановленню кондиціонерів https://climatbud.com.ua пропонує великий вибір різних видів пристроїв для очищення та охолодження повітря від відомих брендів. Коротко розглянемо особливості використання портативних пристроїв.

Плюси

Головні переваги:

• Просте встановлення. Вам не потрібно викликати майстра, свердлити стіни й прокладати кабелі. Достатньо під’єднати пристрій до електромережі та вивести повітропровід у вікно. Багато кондиціонерів продаються разом зі спеціальним комплектом елементів повітропроводу.
• Збереження естетичності будівлі. Відсутність зовнішнього блоку робить кондиціонер непомітним. Це дозволяє очищати та охолоджувати повітря в старовинних будинках, де встановлення спліт-систем забороняється. Багато моделей можна монтувати приховано, зберігаючи естетичність самої кімнати.
• Мобільність. При потребі можна швидко перенести пристрій з кімнати в кімнату, або ж навіть транспортувати його в інше приміщення. Повітропровід легко від’єднується від вікна.
• Економія електроенергії. Портативна техніка призначена в першу чергу для невеликих приміщень. В цьому випадку потужність навіть компактних спліт-систем може бути надлишковою. Використовуючи обладнання, яке не відповідає розмірам приміщення, ви дарма витрачаєте цінну електроенергію. Використання портативного кондиціонера може допомогти знизити затрати на охолодження повітря.

Мінуси

Недоліки портативних пристроїв:

• Деякі моделі можуть бути доволі шумними.
• В деяких пристроях є вода, яка стікає в бак. Його потрібно регулярно очищати. Щодня в ньому може накопичуватися до 10-15 л конденсату.
• Потужність підлогових моделей зазвичай нижча в порівнянні зі спліт-системами. Дуже великі кімнати не будуть ефективно охолоджуватися.
• Масивні пристрої може бути складно транспортувати. Але вони, як правило, є більш потужними.

Портативний кондиціонер можна використовувати як єдине або додаткове (разом з більш потужною технікою) джерело охолодження та очищення повітря в приміщенні. Це вдале рішення для маленьких кімнат і будівель, де заборонено або небажано встановлювати зовнішні блоки на стіни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги та недоліки підлогових кондиціонерів*
18 вересень, 2016, 15:48