Волинянин погрожував нардепу розправою, якщо той не дасть 100 тисяч доларів. ВІДЕО

Волинянин погрожував нардепу розправою, якщо той не дасть 100 тисяч доларів. ВІДЕО
Чоловік із Волині погрожував народному депутату розстрілом, якщо обранець не заплатить йому 100 тисяч доларів.

Про це 22 березня під час брифінгу повідомив начальник волинського управління МВС Олександр Терещук.

Він зазначив, що 12 березня до управління надійшла заява помічника одного з народних депутатів з Волині. Від кого саме, міліціонер не уточнив, кажучи про таємницю слідства.

Фігурант справи – хлопець із Волині – почав погрожувати народному депутату по телефону. Він казав, що розстріляє депутата з гвинтівки, якщо той не дасть йому 100 тисяч доларів.



«Ми прийняли заяву, порушили кримінальне провадження. Разом із прокуратурою і судом спрацювали і десь протягом 3-4 днів знайшли цього злочинця. Ним виявився молодий чоловік, який проживав на території Волинської області», - зазначив Терещук.

Хлопець раніше засуджений не був. Він пройшов службу в армії, деякий час працював на заробітках у Російській Федерації.

«Спілкуючись з ним, здається здоровим на вигляд, розуміє, що робить. Стало відомо, що він так вирішив заробити гроші, аби поправити матеріальний стан, хотів збудувати будинок», - розповів Терещук.

Зловмисник зателефонував до приймальні народного депутата у Київ, попросив мобільний номер обранця, йому дали номер помічника нардепа. Молодик погрожував розправою по телефону кілька днів.

Він маскувався, дзвонив із різних місць та номерів. А до місця проживання нардепа «прикріпили» охорону. Терещук каже, що, скоріш за все, це було шахрайство.

Передати гроші домовилися у Луцьку. Тут «на гарячому» під час передачі коштів чоловіка і затримали та порушили кримінальне провадження. Суд виніс постанову про особисте зобов’язання підозрюваного. Нині він перебуває вдома. За такі дії можлива відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років.

Довідка

Особисте зобов'язання полягає у покладенні на підозрюваного, обвинуваченого обов'язку виконувати покладені на нього слідчим суддею зобов'язання. Підозрюваному, обвинуваченому письмово під розпис повідомляються покладені на нього обов'язки та роз'яснюється, що в разі їх невиконання до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати. Контроль за виконанням особистого зобов'язання здійснює слідчий, а якщо справа перебуває у провадженні суду, - прокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народному депутату з Волині?
Відповісти
В Липины прямая дорога.
Відповісти
Останні новини
Волинянин погрожував нардепу розправою, якщо той не дасть 100 тисяч доларів. ВІДЕО
22 березень, 2013, 11:29