У Луцьку відбувся українсько-польський форум

У Луцьку відбувся українсько-польський форум
Волинь стала платформою для діалогу між українською та польською стороною.

Трапилося це під час тематичного форуму, що відбувся у Волинському краєзнавчому музеї сьогодні, 28 листопада, - повідомили у Відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Розпочався захід вступним словом начальника управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації Ольги Чубари, котра передала вітання від очільника області Олександра Савченка і побажала всім учасникам конференції плідної подальшої роботи. По тому ж зачитала вітальний адрес Степана Кубіва – голови Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса.

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, своєю чергою, подякував голові Волинського осередку «Меморіалу» імені Василя Стуса Олександру Жуку за ініціативу в проведенні форуму.

"Ми багато розмовляємо про польсько-український конфлікт з часу війни, але недостатньо уваги звертаємо на радянський і фашистський фактор у тім конфлікті, – зауважив Віце-консул. – Нині ж ми зустрічаємось у такий момент, коли Україна в черговий раз зазнає нападу з боку свого східного сусіда. Сьогодні вступає в дію воєнний стан. Мабуть, то хороший час, щоб відірватися трошки від наших сперечань та подивитися на польсько-українські відносини з перспективи майбутнього. У цей момент слід подумати, хто є справжнім ворогом, а хто є справжнім другом, наскільки Україна з Польщею – історично пов’язані. А наші суперечки та конфлікти – переносяться на долю наших народів", - сказав він.

Також Марек Запур висловив сподівання, що нинішня зустріч у такому форматі не стане останньою і всі разом українці й поляки шукатимуть нових шляхів, аби віднайти платформу, необхідну для подальшого діалогу.

На завершення офіційної частини учасники Форуму приступили до обговорення питань форуму.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбувся українсько-польський форум
28 листопад, 2018, 17:55