Уряд повернув Почаївську лавру державному заповіднику

Уряд повернув Почаївську лавру державному заповіднику
До складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника повернули споруди Свято-Успенської Почаївської лаври.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів, - передає 5 канал.

За часів прем'єрства Віктора Януковича Почаївську лавру вилучили зі складу державного заповідника та віддали в оренду священнослужителям УПЦ Московського Патріархату. Тож уряд скасував розпорядження від 17 липня 2003 року №438, за яким зі складу заповідника були виключені, зокрема: Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії та архієрейський будинок.

Нагадаємо, раніше Мін'юст ухвалив рішення, яким була скасована незаконна перереєстрація комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври. Тоді комісія Міністерства юстиції зазначала, що державний реєстратор припустився низки порушень вимог чинного законодавства


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А з 2003 року ніхто цього не знав і не бачив, а звернули на це увагу тільки зараз? Все це свідчить лише про одне: не дивлячись на обіцянки Порошенка, що у жодної церкви чи конфесії ніяких храмів відбирати не будуть, на справді нас чекає низка силових кривавих захоплень різного роду "активістами і патрійотами" культових споруд, особливо тут, на західній Україні. І думаю, що буде це відбуватися з обовязковим пролиттям крові (з обох боків). А винним, як і всі остатті роки, знгову будуть "агенти Путіна, пята колона, найманці кремля, прихильники руського миру" тощо. Хоча на справді вся ця кривава вакханалія готуєтьтся і буде організована виключно Порохом і компанією. Дуже хочу помилитись, але цім нашим вилупкам конче треба під вибори ще одна "перемога", тепер - на церковному фронті.
Відповісти
Останні новини
Уряд повернув Почаївську лавру державному заповіднику
29 листопад, 2018, 03:51