У центрі Луцька зруйнувалася ще одна підпірна стіна. ФОТО

У центрі Луцька зруйнувалася ще одна підпірна стіна. ФОТО
У Луцьку розвалилася підпірна стіна, яка оберігала будинок початку 20 століття від зсуву ґрунту.

Про інцидент на гарячу лінію ВолиньPost повідомила мешканка квартири №1, що на вулиці Бойка, 17, Зінаїда Коваленко.

«На неодноразові звернення до Житлово-комунального господарства №3, Департаменту житлово-комунального господарства. Внаслідок самовільної забудови, аварійного стану та сильних дощів 12 квітня 2013 року стіна зруйнувалась», - повідомила лучанка.

Мешканка будинку Світлана Неведрова розповідає, що дім збудований на початку 20 століття. Руйнування опорної стіни помітили ще у минулому році. Тоді ж і почали звертатися до Луцької міської ради в департамент житлово-комунального господарства. В мерії обіцяли відправити на об'єкт комісію, щоб обстежити стіну. Втім, поки чиновники обіцяли – стіна завалилася.

Світлана Неведрова припускає, що причин руйнування підпірної стіни кілька: старість самої конструкції та встановлення гаражів біля Музею Волинської ікони.

«За музеєм поставили гаражі. Їх до того не було. Збільшився тиск на землю, і все поїхало», - припускає Неведрова.

Якщо ґрунт сповзатиме і надалі – земля засипле подвір’я, а конструкції, що згори, ймовірно, зсунуться донизу. Мешканці кажуть, що лише з однієї квартири в рік ЖКП отримує понад 800 гривень на утримання будинку, адже щомісячно жителі платять близько 70 гривень. Усього в будинку – 4 квартири. Втім, добитися хоча б заміни ринви, через старість якої псуються стіни, поки не вдалося.

«Просили замінити двері, то вони бруд фарбою замазали», - каже Світлана Неведрова.

Нагадаємо, що 14 квітня підпірна стіна зруйнувалася і між подвір’ями між вулицями Кривий вал та Пушкіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП, ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спасение утопающих — дело рук самих утопающих.(с)
Відповісти
В хащах обвалилася стіна, а сенсація така, що тиждень будуть писати.
Відповісти
то краще підіть поглянтє старе місто як там люди живуть, й як фундамент замка руйнуєтся, по дорозі як їхати на ГПЗ в старому місті в будинка стіна відвалюєтся... біди повно а от толку й влада ну геть н епрацює
Відповісти
Чому зосереджена увага на бідах одного міста області?Ви подивіться що робиться в районних центрах та селах області.Просто жителі Луцька ,напевне переважна їх кількість,на халяву отримали житло і думають,що влада повинна підтримувати його належний стан.А самі не пробували,як селяни, побілити хату,.поремонтувати дах?
Відповісти
Хорошо лаять, коли жопа в кустах! При чому тут халява? Халява це влада, ти платиш комунальні, з тебе здирають купу податків за утримання невідомо чого, і ти ще й винен. Ти про це? Це не один будинок, їх у місті сотні.
Відповісти
Коли хата своя, то й ремонтувати мусиш сам, а тут, щоб поремонтувати свою стіну знадвору, треба писати листа в жек і брати дозвіл,а то сусіди в міськраду дзвонять і скандали влаштовують.
Відповісти
доигрались...допрыгались, бесы проклятыя...то ли еще будет, аспиды!
Відповісти
це схоже на повзучий бздец
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька зруйнувалася ще одна підпірна стіна. ФОТО
15 квітень, 2013, 11:33