Де застосовують листовий метал?*

Де застосовують листовий метал?*
Листовий метал, який можна замовити в торговому домі Мир на сайті https://group-mir.com.ua/uk/listovoj-prokat, є відмінним будівельним матеріалом, який використовується для зведення парканів, тимчасових споруд, для виготовлення різних ємностей, розміри та конфігурації яких можуть широко варіюватися. Також металеві листи дуже затребувані в різних сферах промисловості: суднобудуванні, автомобільній та машинобудівній — і це далеко не повний список галузей.

Основні види та застосування листового металу

Весь асортимент металевого листового прокату підрозділяється на два великі класи: чорні та кольорові листи. В якості сировини для виробництва виробів першого виду використовуються сталь та чавун (іноді може застосовуватися нержавіюча сталь). Хімічний склад кольорового металопрокату є більш багатим: у виробництві використовується алюміній, мідь, свинець, титан, цинк та багато інших видів металів, завдяки яким готова продукція отримує певні властивості. Застосування кольорового листового прокату також є більш різноманітним: його використовують в хімічній та харчовій промисловості, будівництві, дизайні житлових, офісних, комерційних приміщень та ін.

Застосування листового прокату безпосередньо залежить від способу виробництва. Традиційно чорний лист металевий виробляється гарячим та холодним методом прокатки. Холоднокатаний матеріал володіє меншою собівартістю, тому його використання більш затребуваним завдяки можливості мінімізувати витрати на будівництво. Але у цієї технології є один істотний недолік — холоднокатані листи не можуть мати товщину більше 12 мм. Тому якщо потрібно використовувати більш масивні вироби, раціонально закуповувати гарячекатану продукцію.

Застосування гарячекатаних металевих листів

Метал листовий, вироблений методом гарячої прокатки, також відрізняється широким застосуванням, яке залежить від товщини матеріалу. Товсті металеві листи використовуються в наступних областях:
• при виробництві автомобільних деталей;
• спорудження цистерн, ємностей;
• у військовій промисловості та ін.

Нерідко для підвищення міцності листи додатково ущільнюються, завдяки чому вони здатні витримувати сильні механічні навантаження.
Якщо розглядати тонкі металеві гарячекатані листи, то зазвичай вони застосовуються в машинобудуванні та автомобілебудуванні (з них виготовляють кузовні деталі), в будівництві (в якості матеріалу для огорож чи тимчасових споруд), при виробництві профнастилу, сендвіч-панелей, металочерепиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: метал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.