Як підібрати ковдру для малюка?*

Як підібрати ковдру для малюка?*
Ковдра для дитини повинна бути зручною та безпечною. При її виборі потрібно враховувати кілька ключових факторів: тип матеріалу, розмір, дизайн і текстуру. Це основні критерії, на які варто звертати увагу. Якщо з вибором ковдри на https://cosmobutik.ru/ виникли труднощі, можна звернутися за допомогою до консультантів.

Матеріал

Якість тканини, з якою зроблено ковдру, є ключовим фактором вибору. Не забувайте, що цей предмет часто контактує зі шкірою дитини, а тому повинен бути зручним та безпечним. Рекомендуються легкі матеріали, які забезпечують вентиляцію та помірно зігрівають тіло, не викликають роздратування шкіри чи алергічних реакцій.

Вдалим рішенням буде вибір натурального волокна, такого як бавовна. Вона «дихає» і підтримує оптимальну температуру тіла дитини. Бавовна також не викликає подразнення навіть при контакті з чутливою шкірою. Шерсть також може бути хорошим вибором.

Поліестер – більш дешевий синтетичний матеріал, але він також підходить для дитячих постільних речей. Найчастіше синтетичні волокна комбінують з натуральними.

Розмір


Розмір є дуже важливим фактором вибору, особливо якщо ковдра повинна прослужити не лише протягом кількох перших місяців життя малюка. В ідеалі ця постільна річ повинна бути достатньо великою, щоб в неї можна було загорнути дитину.

В більшості випадків оптимальною є довжина від 100 до 120 см. Ширина до 70 є недостатньою. Пам’ятайте, що діти ростуть дуже швидко. Вам не потрібна ковдра, яку доведеться замінити на більшу вже через 1-2 місяці.

Текстура

Поверхня ковдри повинна бути гладкою та м’якою. Дотик до шовковистих теплих речей зробить відпочинок малюка більш комфортним. Це сприятиме міцнішому сну та швидшому розвитку. Часто саме незручні постільні речі є причиною частого плачу дитини. Цю проблему можна вирішити за допомогою правильно підібраної ковдри. Гладка текстура приємна і взимку, і в теплу пору року.

Дизайн

Це не ключовий, але також важливий фактор вибору. Деяким людям подобаються пастельні відтінки, такі як синій чи рожевий. Іншим же до вподоби більш темні кольори, такі як сірий або коричневий. На ринку сьогодні представлені моделі на будь-який смак і гаманець. Однак у будь-якому випадку ковдра не повинна бути похмурою. Дітям подобаються яскраві веселі відтінки, різноманітні візерунки та малюнки.

Якщо ви плануєте в майбутньому передати ковдру дитині, вибирайте нейтральні варіанти. Наприклад, рожева ковдра з квітами не дуже добре підходить для хлопчика. Блакитна річ без малюнків сподобається і хлопчикові, і дівчинці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як підібрати ковдру для малюка?*
03 липень, 2013, 16:16