Ринок у центрі Луцька потрібен, ‒ головний архітектор міста

Ринок у центрі Луцька потрібен, ‒ головний архітектор міста
Начальник управління архітектури та містобудування Луцькради Юрій Казмірук каже, що ринок у центрі Луцька «склався історично».

Про це він заявив під час засідання координаційної ради з питань підприємництва при луцькому меру, ‒ пише Волинська правда.

Окрім того, співголова Координаційної ради з питань підприємництва при Луцькому міському голові Юрій Анцух, він же – голова Волинського відділення Української спілки промисловців і підприємців, закликав контролюючі та правоохоронні органи з розумінням поставитись до підприємців, які облаштували торгівельні кіоски та магазинчики на зупинках громадського транспорту Луцька.

Юрій Анцух зауважив, що наразі в Луцьку облаштовано 66 таких об’єктів, втім, частина з них розташована із порушеннями вже теперішнього земельного законодавства.

«Так, нема 5 метрів відстані від проїжджої частини, 20 метрів від знаку зупинки. Але прошу поставитись до цих людей, які заробляють гроші для своїх родин, створюють робочі місця, із розумінням, знайти якісь моменти і в законодавстві», – підкреслив він.

Разом із тим новообраний голова Координаційної ради Тарас Яковлев зауважив, що частина цих об’єктів таки має бути демонтована. Але потреби підприємців будуть враховані. Під час обговорення, зокрема, була висловлена думка щодо надання нових місць для здійснення підприємницької діяльності.

Начальник управління архітектури та містобудування Луцькради Юрій Казмірук зауважив, що відповідальність за таке розташування кіосків несуть замовники і проектанти. І певні недоліки слід усувати: «Один підприємець на території Старого ринку торгує овочами над кабелем у 10 тисяч вольт. Та з тих овочів може, не дай Бог звісно, статись рагу, і дай Бог, щоб якщо станеться, то не з людей».

Юрій Казмірук також торкнувся і теми Центрального ринку загалом. «Ринок у центрі Луцька потрібен. Він там склався історично. І якщо там будуть торгувати сувенірами, то в одному магазині, чи в кількох, і все – бутафорії, як в «індіанських фільмах», там не повинно бути. Але секонд-хенду і ондатрам там теж не місце, і це теж слід усім розуміти», ‒ зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну хоч тут є трохи логіки..., дякувати Богу,що архітектор розуміє це!Ринку бути! Інше питання-що його треба пакращити!, але пакращити,але не папіждже)
А секонд-треба бізнес секонду по магазинах в оренді просувати))),то на ринку накриєм,так!?)))
Відповісти
Хвора, для вас в Липинах облаштують окремий магазин секонду, буде вам в що вдягнутись.
Відповісти
спасите ондатр!
Відповісти
Вже не першому "танцору" з міськради заважає Старий ринок.
Вдале розташування, зупинка транспорту, зручне місце де можна встигнути скупитися навіть за обідню перерву. Здавалось би, що ще потрібно.
Ні подавай їм "мистецькі крамниці", "співоче поле". Давайте, панове, поклавши руку на серце, згадаємо коли самі в цім крамниці востаннє заходили і що купили. І ці нові, що мрієте збудувати закінчать життя "пивними генделиками" та гральними автоматами. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться.
На рахунок туристів то їх на грядку поки що б назбирати не то, що ціле поле. Краще постате їм кілька туалетів, щоб не бігали бідолахи по-нужді за "вежу". А якщо у Романюка та Годлевського чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Від "пивнух-генделиків" в очах рябить. Перетворили місто на райцентр в якому тільки й п’ють пиво в перерві між походами по "мистецьких крамницях". А хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. І робить це руками міської влади, ще й прикривається культурою. Якби дбали про людей, то думали б над європейським облаштуванням ринку а не над його ліквідацією. Поряд запущений парк. Посадіть хоча б тополі на місці тих, що вирізали, (як це при "поляках" робилося) бо ще за якийсь час матимете "Центральне болото" тож ринок і сам в ньому потоне
Відповісти
Ну ні ніяк не можуть у міськраді визначитись з центральним
ринком! "Історично" ринок не був так наближений до замку,
його вже розбудували в 1960-і роки, а знаходився він майже на місці бувшої 8-ї школи. Потім проклали нинішню вулицю Глушець. Взагалі, в перспективі старий ринок там не потрібен. Ну не місце йому там! Це питання складне для вирішення. А зараз ЧОМУ ЙОГО НЕ МОЖНА ДОБРЕ
ОБЛАШТУВАТИ ТА ПРИВЕСТИ В ПРОРЯДОК(відремонтувати дороги
біля ринку та в самому ринку)? Хто заважає це зробити!
Заставте господарів це ЗРОБИТИ!!! Наведіть порядок!!
Дорога, яка веде з вулиці Глушець через ринок до замку
геть розбита!
Відповісти
Ще трохи і все місто перетворять в суцільні базари і генделики. Звичайно, потрібно дати змогу реалізовувати продукцію тим, хто її виростив чи виготовив. А то "підприємці" на одному рядку купують, а на іншому перепродують. Спекуляція тай годі!
Відповісти
Останні новини
Ринок у центрі Луцька потрібен, ‒ головний архітектор міста
01 травень, 2013, 14:02