Луцькі годинникарі показали унікальні експонати зі своєї колекції. ФОТО

Луцькі годинникарі показали унікальні експонати зі своєї колекції. ФОТО
Хороших годинникарів, які добре уміють робити свою роботу, у Луцьку не так і багато, але вони є.

Про це пише ІА "Конкурент".

У двориках на проспекті Волі знаходиться майстерня магазину "Свій час". Колекціонери Олександр Ніколайчук та Сергій Братанов розповіли, що більшість на ремонт приносять наручні годинники. І якщо він дуже цінний, то готові платити навіть кілька тисяч доларів.

У цій майстерні можна натрапити на різні експонати, і кожен зі своєю історією. Тут є годинник, який коштує 245 тисяч гривень. Він вважається одним із найдорожчих та потрапив до Луцька із Закарпаття.

Можна віднайти чотири моделі з логотипом Луцька, які виготовлялися до 900-ліття міста. Серед кишенькових годинників унікальним є витвір 1912 року, який був виготовлений відомими постачальником годинників імператорського двора царської Росії.

Виготовленні до 900-ліття Луцька
Виготовленні до 900-ліття Луцька

Також є величезні годинники, які сягають зросту дорослої людини. Кожен з них цікавий по-своєму. Наприклад, є годинник, який кожну чверть б’є куранти і на слух можна визначити, яка година. А є дзигар, якому понад 200 років, однак він і досі щогодини сповіщає час. Окрім ексклюзивних є й такі, як не мають жодної цінності.

Будильнику більше ста років
Будильнику більше ста років

Якщо годинник дорогий, люди готові платити за його ремонт кілька тисяч гривень. Лучани зазвичай ремонтують годинники, які коштують від 500 до 1500 гривень. Чим дорожчий сам годинник – тим дорожчим є ремонт.

Головна помилка у годиннику – це людський фактор. Переважно годинники ламають самі ж їхні власники. Десь вдарили, впав, у воду занурили, чи вода потрапила на нього.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
КолЕкціонери.
Відповісти
Тож казав шо покралі всі годинники????на мільйон нащииав?
Відповісти