«Жодних переговорів з бойовиками»: Порошенко окреслив червоні лінії для нормандського саміту

«Жодних переговорів з бойовиками»: Порошенко окреслив червоні лінії для нормандського саміту
Українська делегація на нормандській зустрічі має відстоювати позиції збереження унітарності нашої держави і вимагати виконання Росією безпекового компоненту перед політичним.

Про це з трибуни парламенту заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко, інформує пресслужба політичної сили.

«Ми маємо чітко прийняти дорожню карту щодо імплементації мінського процесу, де безпековий компонент влючно з виведенням військ, виведенням російської техніки і артилерії передує політичному компоненту», – зазначив Порошенко.

Він також застеріг українську делегацію від двосторонніх переговорів із Путіним, під час яких Україна буде позбавлена підтримки європейських партнерів. Кремль, який намагається вислизнути з-під дії санкцій, буде просувати ідею двосторонніх перегорів України з бойовиками, що є неприпустимим – переконаний Петро Порошенко.

«Жодних компромісів щодо унітарності держави. Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній «мишачий король» розташований у Кремлі. І з ним треба вести переговори. Україна має бути захищена позицією наших союзників. Переговори мають бути проведені спільно», – наголосив п’ятий президент.

Петро Порошенко сказав, що всі прагнуть миру і бажають успіху українській делегації. При цьому український парламент має бути потужним запобіжником, щоб ніхто не перетнув червоні лінії під час переговорів у нормандському форматі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.